Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Робоча нарада з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу у місті
AA

Робоча нарада з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу у місті

 28 листопада в рамках проведення загальноміських заходів до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом за ініціативи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в залі засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослави Нікітіної відбулася робоча нарада з питань запобігання поширенню  ВІЛ-інфекції/СНІДу у місті Южноукраїнську, на яку були запрошені керівники установ, представники СМСЧ-2 та благодійних фондів Миколаєва: Дизик А.А., Гехад Е.Е., Горлова Н.А., Картоусов О.Ф., Незгодзінська Л.М., Берикул І.М., Сінчук Ю.М., Захарко Н.Г., Добринова А.О., Вауліна І.О.

В ході робочої наради лікар-інфекціоніст –Незгодзінська Л.М., доповіла,  що станом на 1 листопада поточного року на диспансерному обліку в Южноукраїнську перебуває 303 особи, всього в області -7108 осіб. Серед населених пунктів Миколаївської області наше місто посідає 5 сходинку. У 2012 році взято на облік 50 осіб, а у 2013 40 осіб. Лікарі медичного закладу зазначили, що раннє лікування, профілактична робота дуже важлива й сприяє стабілізації поширення ВІЛ-інфекції.

Підсумовуючи обговорення теми Ярослава Нікітіна зазначила, що інформаційно-роз’яснювальна робота щодо профілактики ВІЛ/СНІДу є складовою питання формування здорового способу життя серед мешканців міста, особливо варто акцентувати увагу на підростаючому поколінні. На реалізацію програм відповідного напрямку з міського бюджету виділяються кошти, які й забезпечують проведення роботи відповідними службами.

 

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...