Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Робоча нарада з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу у місті
AA

Робоча нарада з питань запобігання поширенню ВІЛ-інфекції/СНІДу у місті

 28 листопада в рамках проведення загальноміських заходів до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом за ініціативи Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в залі засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ярослави Нікітіної відбулася робоча нарада з питань запобігання поширенню  ВІЛ-інфекції/СНІДу у місті Южноукраїнську, на яку були запрошені керівники установ, представники СМСЧ-2 та благодійних фондів Миколаєва: Дизик А.А., Гехад Е.Е., Горлова Н.А., Картоусов О.Ф., Незгодзінська Л.М., Берикул І.М., Сінчук Ю.М., Захарко Н.Г., Добринова А.О., Вауліна І.О.

В ході робочої наради лікар-інфекціоніст –Незгодзінська Л.М., доповіла,  що станом на 1 листопада поточного року на диспансерному обліку в Южноукраїнську перебуває 303 особи, всього в області -7108 осіб. Серед населених пунктів Миколаївської області наше місто посідає 5 сходинку. У 2012 році взято на облік 50 осіб, а у 2013 40 осіб. Лікарі медичного закладу зазначили, що раннє лікування, профілактична робота дуже важлива й сприяє стабілізації поширення ВІЛ-інфекції.

Підсумовуючи обговорення теми Ярослава Нікітіна зазначила, що інформаційно-роз’яснювальна робота щодо профілактики ВІЛ/СНІДу є складовою питання формування здорового способу життя серед мешканців міста, особливо варто акцентувати увагу на підростаючому поколінні. На реалізацію програм відповідного напрямку з міського бюджету виділяються кошти, які й забезпечують проведення роботи відповідними службами.

 

 

 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...