Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Міндоходи у м. Южноукраїнську активізували боротьбу з «тіньовою» зайнятістю
AA

Міндоходи у м. Южноукраїнську активізували боротьбу з «тіньовою» зайнятістю

Станом на 21.11.2013 р. у Южноукраїнській ОДПІ  забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб в сумі  майже 133 мільйона гривень, що на 13,8 мільйона гривень більше, ніж аналогічному періоді минулого року.

 Наразі на обліку інспекції перебуває понад 460  податкових агентів, які підприємцями – фізичними та юридичними особами.  У трудових відносинах з ними перебуває  приблизно 17,7 тисяч найманих працівників, з яких 15,7 тисяч – у юридичних осіб, решта – у фізичних.

 Забезпечуючи належні надходження до бюджету податку на доходи фізичних осіб, Южноукраїнська ОДПІ водночас здійснює заходи податкового контролю, зокрема, проводить у межах компетенції перевірки діяльності суб’єктів господарювання з метою виявлення фактів «тіньової» зайнятості, виплати заробітної плати у «конвертах» та повноти нарахування і своєчасності перерахування податку на доходи із заробітної плати. З тими ж підприємцями, які виплачують заробітну плату, меншу від законодавчо встановленої  мінімальної, проводяться бесіди в ході особистих зустрічей. З початку року  вже організовано та проведено 105  таких зустрічей. У результаті,  цього року 85 платників збільшили заробітну плату найманим працівникам,  додаткові надходження податку з доходів фізичних осіб склали понад 50 тисяч гривень.

Аналогічним чином здійснювались заходи по наповненню дохідної частини й за рахунок проведення роботи із платниками, які мають заборгованість із заробітної плати. Так, на спільних комісіях з органами виконавчої влади цього року заслухано представників  підприємств, на яких була допущена заборгованість по зарплаті.

Також  вагомим джерелом наповнення місцевого бюджету є сплата податку платниками, які зареєстровані в інших регіонах, але мають підрозділи на території міста. Наразі таких платників нараховується 240.

Міські органи влади тісно співпрацюють щодо питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та щодо сприяння легалізації «тіньової» зайнятості населення та «тіньової» заробітної плати. Контроль за легалізацією заробітної плати і надалі залишатиметься одним із пріоритетних напрямків роботи податкової інспекції, оскільки виявляючи порушення, Міндоходівці не лише збільшують надходження до місцевого бюджету, а й забезпечують соціальну захищеність наших громадян. 

Читайте також

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...