Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Консультативний пункт при пологовому відділенні ДЗ СМСЧ-2
AA

Консультативний пункт при пологовому відділенні ДЗ СМСЧ-2

      Дитина потребує вашої любові найбільше саме  тоді, коли вона менше всього її заслуговує.

 21 листопада відбулася робоча нарада психолога консультативного пункту Южноукраїнського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з персоналом  пологового відділення державного закладу «Спеціалізована медико-санітарна частина №2» МОЗ України, присвячена Всесвітньому дню дитини. Це свято з’явилося в 1954 році завдяки відповідному рішенню Генеральної Асамблеї ООН, яка звернула увагу всього людства на необхідність досягнення взаємопорозуміння з дітьми та забезпечення  якісних умов для їх життя.

Серед головних проблем, про які зазвичай згадують у цей день, можна назвати дитячу смертність. За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, на сьогоднішній день в світі помирає близько 11 мільйонів дітей молодше п’яти років. Безліч дітей вже в самому малому віці стають інвалідами, не отримують необхідного рівня освіти, якісної медичної допомоги та інших необхідних умов для нормального життя.

У 2012 році Указом Президента України затверджена Національна стратегія профілактики соціального сирітства на період до 2020 року, яка визначає мету, основні завдання, спрямовані на створення умов для забезпечення належного соціального захисту дітей та сімей, що мають дітей і опинилися в складних життєвих обставинах, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства.

Одним із пунктів Національної стратегії є  вдосконалення соціальної роботи з  матерями, які мають намір залишити дитину в пологовому будинку або іншому закладі охорони здоров’я. Враховуючи вищезазначене  Центром та медичним закладом міста в травні цього року, було прийнято спільне рішення про створення Консультативного пункту ЮМЦСССДМ  при пологовому відділенні ДЗ СМСЧ-2.

Під час наради обговорювалися питання малюкової смертності у місті Южноукраїнську, причини відмов від новонароджених дітей та  можливості введення  в практику перинатальної психології.

Завдяки професіоналізму персоналу пологового відділення: Ю. Федоровича – завідувача відділенням, О. Козоріз – акушера-гінеколога, Т. Скляровій – лікаря неонатолога, А. Нємлєй – старшій акушерці, протягом останніх п’яти років випадків відмов від новонароджених дітей в місті не зареєстровано.

Працівниками  медичного закладу забезпечено комфортні умови для отримання   жінками, у разі необхідності, кваліфікованої індивідуальної консультації психолога КП. Спільна робота  психолога КП  та персоналу пологового відділення направлена не тільки на роботу з матерями, які мають намір залишити новонароджену дитину, відтепер вагітні жінки та породіллі  можуть розраховувати на отримання індивідуальної психологічної допомоги та подальшого супроводу і у випадках виникнення до пологової та післяпологової депресії, при народженні  дитини  з  вадами  психічного  або фізичного розвитку, сімейних конфліктів, народження дитини неповнолітньою особою, народження дитини особою з функціональними обмеженнями.

Пологове відділення в місті  модернізовано, створено сімейну палату, в якій подружжя має можливість перебувати разом у післяпологовий період.

Читайте також

Перелік вакантних посад, які за інформацією роботодавців, наявні в м.Южноукраїнську станом на 13.05.2024:

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

До Дня Європи

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся тематичний показ пізнавального мультфіль...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 13.05.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 13 травня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 26.04.2024 по 09.05.2024 року

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі  44 257,1 тис. грн., із...