Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зміни у Фінансовій звітності
AA

Зміни у Фінансовій звітності

    Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів повідомляє щодо затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку.

    Наказом Міністерства Фінансів України від 27.06.2013 р.№627 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку:

  • Затверджено форму звіту «Податкові різниці»;
  • Внесено зміни до стандартів бухгалтерського обліку, плану рахунків та інструкції з його застосування

Визначення основних термінів щодо фінансової звітності:

Фінансова звітність – невід’ємна частина звітності з податку на прибуток. Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

    Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають  разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.  У складі фінансової звітності платник податків зазначає тимчасові та постійні податкові різниці за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що реалізую державну фінансову політику.

    Дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом включає заборгованість фінансових і податкових органів, а також авансові платежі, переплату за податками і зборами, іншими платежами до бюджету та відображається в балансі із виділенням заборгованості з податку на прибуток. Поточні зобов’язання – зобов’язання, які будуть погашені протягом операційного циклу підприємства або повинні бути погашені протягом дванадцяти місяців, починаючи з дати балансу. Поточні зобов’язання включають:

  • Короткострокові кредити банків;
  • Поточну кредиторську заборгованість за достроковими зобов’язаннями, за товари, роботи, послуги, за розрахунками з бюджету, у тому числі з податку на прибуток, за розрахунками  зі страхування, за розрахунками з оплати праці, за розрахунками з учасниками, за розрахунками із внутрішніх розрахунків; короткострокові векселі видані;
  • Поточні забезпечення;
  • Інші поточні зобов’язання.

Пов’язані сторони – особи, стосунки між якими обумовлюють можливість однієї сторони контролювати іншу або здійснювати суттєвий вплив на прийняття фінансових і оперативних рішень іншою стороною.

Електронні гроші – одиниці вартості, які зберігаються на електронному пристрої, приймаються як засіб платежу іншими особами, ніж особа, яка їх випускає, і є грошовим зобов’язанням цієї особи, що виконується в готівковій або безготівковій формі. При цьому з метою бухгалтерського обліку не визнаються електронними грошима наперед оплачені картки одно цільового використання: дисконтні картки торговців, картки автозаправних станцій, квитки для проїзду в міському транспорті тощо, які приймаються як засіб платежу виключно їх емітентами.

      

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

День матері

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

День мами - це одне з найзворушливіших свят, адже мама - найголовніша людина в житті кожного, яка за...

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...