Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зміни у Фінансовій звітності
AA

Зміни у Фінансовій звітності

    Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів повідомляє щодо затвердження змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку.

    Наказом Міністерства Фінансів України від 27.06.2013 р.№627 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України з бухгалтерського обліку:

  • Затверджено форму звіту «Податкові різниці»;
  • Внесено зміни до стандартів бухгалтерського обліку, плану рахунків та інструкції з його застосування

Визначення основних термінів щодо фінансової звітності:

Фінансова звітність – невід’ємна частина звітності з податку на прибуток. Платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

    Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають  разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.  У складі фінансової звітності платник податків зазначає тимчасові та постійні податкові різниці за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що реалізую державну фінансову політику.

    Дебіторська заборгованість за розрахунками з бюджетом включає заборгованість фінансових і податкових органів, а також авансові платежі, переплату за податками і зборами, іншими платежами до бюджету та відображається в балансі із виділенням заборгованості з податку на прибуток. Поточні зобов’язання – зобов’язання, які будуть погашені протягом операційного циклу підприємства або повинні бути погашені протягом дванадцяти місяців, починаючи з дати балансу. Поточні зобов’язання включають:

  • Короткострокові кредити банків;
  • Поточну кредиторську заборгованість за достроковими зобов’язаннями, за товари, роботи, послуги, за розрахунками з бюджету, у тому числі з податку на прибуток, за розрахунками  зі страхування, за розрахунками з оплати праці, за розрахунками з учасниками, за розрахунками із внутрішніх розрахунків; короткострокові векселі видані;
  • Поточні забезпечення;
  • Інші поточні зобов’язання.

Пов’язані сторони – особи, стосунки між якими обумовлюють можливість однієї сторони контролювати іншу або здійснювати суттєвий вплив на прийняття фінансових і оперативних рішень іншою стороною.

Електронні гроші – одиниці вартості, які зберігаються на електронному пристрої, приймаються як засіб платежу іншими особами, ніж особа, яка їх випускає, і є грошовим зобов’язанням цієї особи, що виконується в готівковій або безготівковій формі. При цьому з метою бухгалтерського обліку не визнаються електронними грошима наперед оплачені картки одно цільового використання: дисконтні картки торговців, картки автозаправних станцій, квитки для проїзду в міському транспорті тощо, які приймаються як засіб платежу виключно їх емітентами.

      

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...

Інформація про надходження та використання бюджетних коштів Южноукраїнської міської територіальної громади за період з 19.07.2024 по 25.07.2024

Фінансове управління Южноукраїнської міської ради

За відповідний період до бюджету громади  надійшло доходів в сумі 18 479,8 тис. грн., із них:...