Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Забезпечення стабільного та ритмічного наповнення бюджетів всіх рівнів у м.Южноукраїнську
AA

Забезпечення стабільного та ритмічного наповнення бюджетів всіх рівнів у м.Южноукраїнську

Загальна частина

Україна сьогодні прямує шляхом побудови нової конкурентоспроможної економіки. Створення нових робочих місць, підвищення зарплат та пенсій, доступність якісної освіти й медицини, забезпечення окремим житлом кожної родини – ось ті перспективи, на які зорієнтована вітчизняна економіка. Для стабільного розвитку ринкових економічних відносин і втілення зазначених цілей необхідною умовою є виховання високої податкової культури населення. Завдяки цьому, а також підтримці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, в ході загальної широкомасштабної модернізації фінансової системи України завдання по наповненню доходної частини бюджетів усіх рівнів виконуються.

Тісна взаємодія органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з податковою службою міста забезпечить не лише повноцінне та своєчасне наповнення бюджетів, а й сприятиме створенню належних умов для платників податків (в т.ч. центрів обслуговування платників податків), вихованню високої податкової культури населення, підвищенню рівня добровільної сплати податків, та, як наслідок, зміцненню добробуту платників податків.

Перш за все Южноукраїнська ОДПІ націлена на повне та якісне надання населенню інформаційних послуг з питань податкової політики, поліпшення умов обслуговування платників податків, створення зручних умов для виконання податкових обов'язків кожним громадянином та підвищення рівня добровільної сплати податків.

Пріоритети роботи Южноукраїнської ОДПІ:

1.Удосконалення системи адміністрування платників податків і зборів. Запровадження електронних сервісів обслуговування платників податків та нових моделей податкового супроводження великих платників податків.

2.Стимулювання інвестиційного клімату, росту економіки, створення рівних конкурентних умов. Неупереджене, справедливе ( стосовно усіх платників) застосування чинного законодавства, унеможливлення корупційних проявів.

3.Забезпечення стабільного та ритмічного наповнення бюджетів усіх рівнів.

4.Стабілізація податкового законодавства. Ініціювання удосконалення законодавчих змін здійснювати у тісному діалозі з бізнесом і громадськістю, знаходити паритет інтересів держави і підприємців.

5.Підвищення податкової культури і її пропаганда серед усіх учасників податкового процесу.

      Відповідно до вимог діючого податкового законодавства, Южноукраїнська ОДПІ щороку організовують та забезпечують проведення широкомасштабної кампанії по декларуванню доходів громадян.

      Одним із додаткових резервів наповнення місцевого бюджету є залучення до декларування громадян м.Южноукраїнська, які отримували доходи не від податкових агентів та за межами України..

    Важливим напрямком роботи для наповнення дохідної частини бюджету та спонукання платників податків до добровільної сплати є проведення активної масово-роз’яснювальної роботи серед населення. Тільки своєчасне та кваліфіковане роз’яснення податкового законодавства дасть позитивні наслідки в ліквідації схем тінізації та ухилення від податкових зобов’язань.

   З  абезпечення партнерських зв'язків з громадськістю та належний рівень агітаційно-просвітницької роботи потребує не лише високого професіоналізму від податківців, а й належного їх матеріально-технічного забезпечення.

      В діяльності Южноукраїнської ОДПІ ГУ Міндоходів  існує ряд нагальних організаційних, фінансових, матеріально-технічних та інших проблем, які потребують невідкладного вирішення, в тому числі за участю місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Враховуючи особливу роль звернень платників податків за роз”ясненням норм податкового законодавства, подання податкової звітності в електронному вигляді та надання різного роду послуг проводиться систематична організаційна робота, спрямована на підвищення ефективності роботи в цьому напрямку. Враховуючи зростання попиту на спілкування в мережі Інтернет та те, що електронний варіант податкової звітності стає найбільш привабливим для всіх суб'єктів господарювання своєю економією часу, можливість відправлення звіти у будь-який зручний час, а також, чи не найважливіший момент своєчасно виявити помилки у звітах, та здати виправлений звіт повторно. Очікується збільшення бажаючих подати звітність засобами телекомунікаційного зв”язку до кінця 2015 року  втричі. Також із введенням в дію центрів обслуговування платників податків  (далі ЦОПП) зросла кількість адміністративних послуг, які надає Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів.         

     Організаційно - правове забезпечення заходів направлених на повне та своєчасне наповнення бюджетів

1. З метою профілактики порушень податкового законодавства, проведення спільних семінарів - нарад контролюючих органів, місцевих органів виконавчої влади для платників податків з питань доведення норм Податкового кодексу України та нормативно-правових актів прийнятих на його виконання.

2. Систематичне роз'яснення через засоби масової інформації, Інтернет норм податкового законодавства, запровадження нових форм роботи, спрямованих на виявлення порушень податкового законодавства та їх попередження. Висвітлення через засоби масової інформації, Інтернет інформації про порушення законодавства.

3. Співпраця з громадськістю шляхом розміщення в громадських місцях, засобах масової інформації, Інтернеті номерів контактних телефонів Новосанжарського відділення Полтавської МДПІ, графіків прийому громадян її посадовими особами, номерів «телефонів довіри» та « Пульсу податкової».

4. Надання органам місцевого самоврядування та державної влади пропозицій з питань положень щодо місцевих податків і зборів.

5. Створення умов для ефективного функціонування контролю за своєчасністю та повнотою надходжень податків до бюджету в районі.

6. Регулярний розгляд стану виконання Програми на службових нарадах, при необхідності надання пропозицій щодо внесення до неї відповідних змін і доповнень.

 Заходи по своєчасному наповненню бюджетів

1. Забезпечення функціонування бази інформаційних даних про виявлені порушення податкового законодавства під час перевірок, розгляду та змісту скарг громадян та організацій, аналізу причин і чинників, що спричиняють їх повторність.

2. Систематичне проведення якісних планових та позапланових, згідно з чинним законодавством, контрольних заходів по дотриманню суб’єктами господарювання податкового законодавства.

3. З метою попередження випадків виплати заробітної плати в «конвертах» суб’єктами господарювання області здійснення контрольно – перевірочних заходів. 

4. Відпрацювання ефективних механізмів здійснення контролю за дотриманням СГД податкового законодавства з метою своєчасного надходження податків до   місцевих   бюджетів. Внесення пропозицій щодо наповнення місцевих бюджетів при їх плануванні на відповідний період.

5. Попередження порушень податкового законодавства, шляхом інформаційно -роз'яснювальних заходів в засобах масової інформації, Інтернеті та шляхом участі в семінарах і навчаннях, що проводяться іншими органами влади. Розповсюдження фахового журналу "Вісник податкової служби".

Читайте також

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, старшого стрільця 1 десан...

З Днем Матері!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

12 травня в Україні  відзначають одне з найзворушливіших свят – ДЕНЬ МАТЕРІ.  Це...

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради

10.05.2024 під головуванням міського голови Валерія ОНУФРІЄНКА відбулося чергове засідання комісії з...

Про укладання колективних договорів у Южноукраїнській міській територіальній громаді станом на 01.05.2024

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На 83 підприємствах, установах та організаціях Южноукраїнської міської територіальної громади укладе...