Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Всесвітнього дня науки
AA

До Всесвітнього дня науки

 «У науці слава дістається тому,  хто переконав світ, а не тому, хто першим набрів на ідею»

Дарвін Франсис

Щорічно в багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку. Його створили для того, щоб людство цілком усвідомило користь наукових досліджень та розробок.

З метою реалізації завдань Президента України  щодо зміцнення міжнаціональної злагоди  та порозуміння, задоволення культурних  та освітніх потреб національних меншин у навчальних закладах  міста було складено план заходів,  спрямованих  на  відзначення Всесвітнього дня науки.

У рамках відзначення цієї події у навчальних закладах міста Южноукраїнська  проведено ряд заходів.  Розпочався тиждень загальношкільними тематичними  лінійками та радіолінійками. Проведено нестандартні уроки: урок-подорож за творчістю Адама Міцкевича  у 8 класах,   уроки-диспути в 7 класах,   уроки з ігровими елементами  з історії,   малювання,   біології.    Учні 7-х класів гімназії №1  дискутували на тему «Чи рухає наука прогрес?», учні 5-11 класів ЮЗШ №4  демонстрували  випущені власноруч стіннівки «Видатні науковці області» та організували фотовиставку «Я готуюся до уроків».

У  ЮЗШ №1 ім. Захисників Вітчизни відбулося урочисте зібрання шкільного наукового товариства «Ерудит», до складу якого входять учні 5-11 класів. Юнаки та дівчата займаються науковою діяльністю, створюють наукові проекти, пишуть дослідницькі роботи.   Їх роботою  керують  педагоги школи. Заступник директора з навчально-виховної роботи Олена  Булдакова привітала всіх учасників товариства з Всесвітнім Днем науки, роблячи акцент на тому,   що всі вони  теж доторкнулися до науки  як   юні науковці, і побажала  їм успіхів у  подальшій науковій діяльності. Присутні ознайомилися з планом роботи наукового товариства на навчальний рік  і отримали посвідчення члена шкільного наукового товариства «Ерудит». І, звичайно, на завершення зустрічі фото з учителями-кураторами.   

У бібліотеці школи було організовано книжкову виставку до Всесвітнього Дня науки, на якій представлено науково-популярну літературу з різних предметів.

У  бібліотеках організовано книжкову виставку  на визначену тематику.

Відзначення таких  подій  сприяє залученню школярів до наукових досліджень, пошуків, допомагає відкрити та розвинути  їх  науковий потенціал. Педагогічні  колективи навчальних закладів докладають максимум зусиль для підготовки слухачів секцій МАН  і творчого розвитку особистості, для створення умов  самореалізації молоді, відповідно до їх здібностей і власних інтересів.  

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...