Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відзначення Міжнародного дня боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму в навчальних закладах міста
AA

Відзначення Міжнародного дня боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму в навчальних закладах міста

З метою відзначення Міжнародного дня боротьби проти фашизму, расизму та антисемітизму (9 листопада), на виконання Програми «Реалізація регіональних завдань Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин» в управлінні освіти Южноукраїнської міської ради створено План заходів, спрямованих на популяризацію та реалізацію соціальних ініціатив, завдань і доручень Президента України щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб національних меншин.
Відповідно до Плану заходів у  бібліотеках  закладів освіти організовано книжкові виставки «Набат скорботи», «Минуле стукає в наші серця»; викладку фотоматеріалів та документальних матеріалів; екскурсії учнів у шкільні музеї, кімнати та куточки Бойової Слави, до міського музею Меморіального комплексу «Воїнам - визволителям».  
Учні шкіл та гімназії взяли участь у щорічних акціях «Милосердя»,  «Ветеран», «Ветеран живе поруч»; відвідали територіальний центр для людей похилого віку «Турбота».
Організовано науково-дослідницьку та пошукову роботу з вивчення невідомих сторінок війни, установлення імен загиблих і зниклих безвісти у роки Великої Вітчизняної війни. Учні взяли участь у проекті «Ланцюг поколінь» (ЮЗШ №4); створено бригади з пошуку та впорядкування поховань жертв війни (ЮЗШ №1,2).
Забезпечено постійний догляд учнівської молоді за могилою солдата Дровнікова Василя Максимовича, упорядкування території біля пам'ятної дошки Повного кавалера Ордена Слави Корюкова Геннадія Олександровича,  меморіальної дошки воїну – інтернаціоналісту Кісельову Сергію Анатолійовичу та Меморіального знаку Перемоги у Великій Вітчизняній війні (гімназія, ЮЗШ №1).
У гімназії №1 відбулися інформаційні  хвилини  на  уроках  історії «Шляхами подвигу і слави»; загальногімназійна  лінійка  «Тих днів у пам’яті не стерти і сьогодні»; зустріч з дітьми війни та ветеранами «Ми вдячні вам за мирне небо»   (1(5)-7(11) кл.); бесіди «Не заклик до помсти, а пам’яті дзвін» (3(7)-4(8) кл), «Сучасний національний склад України», «Якими мають бути відносини між народами в багатонаціональній демократичній державі», «Чому ми прагнемо віри…», «Чи потрібно знати звичаї різних народів…»; історичний диспут «Катастрофа не повинна повторитися» (7(11) кл).  
   У загальноосвітній школі №1 проведено загальношкільний конкурс солдатської пісні, на   якому були присутні ветерани війни та праці (5,6 кл.); книжкову виставку "Скалічене дитинство та юність",  конференцію «Дитинство, скалічене війною. Німецькі концтабори» (10-11 кл.), єдину класну годину «Знівечена юність»;  класні години щодо вільного розвитку кожної людини із переглядом тематичного відеофільму «Ми різні, але рівні в правах та можливостях» (9-11 кл.).
У загальноосвітній школі №2 організовано випуск радіогазет «До дня партизанської слави», «До 70-річчя визволення України від фашистських загарбників», «25-річчя організованого об'єднання громадського руху колишніх в'язнів нацизму»; стіннівок «Політичні репресії», «До Дня партизанської слави», «До Дня визволення України від фашистських загарбників»; викладку літератури у шкільній бібліотеці «Партизанський рух в Україні»; інформаційні повідомлення «Політичні репресії в Україні»; радіолінійку «День вшанування пам‘яті жертв політичних репресій»; експрес-інформацію на уроках історії «Пам’ятати – заради майбутнього», «Громадський рух колишніх малолітніх в'язнів нацизму».                                                                    
У загальноосвітній школі №3 упорядковано кімнату Бойової Слави, проведено тематичний урок «Мій край – моя історія жива», віртуальну подорож у минуле, тематичні бесіди про діяльність В.  Чорновола,  П. Лук'яненка, Василя Стуса на уроках історії (9-10 кл.), учні переглянули документальну стрічку про Василя Стуса. 
У загальноосвітній школі №4 оформлено стенд «Партизанський рух на Миколаївщині», бібліотечну виставку «Тих днів не померкне слава», експозицію матеріалів про «Молоду гвардію»; відбулися тематичні бесіди на уроках історії, загальношкільна лінійка; зустрічі з ветеранами війни та праці Баликіною Л.П., Гореловою А.В., Пустовойт Є.Л. (5-А,Б, 7-А, 8-А, 9-А,Б кл.); виступ членів гуртків „Барвінок” і „Калинонька” у центрі „Турбота”;  інформаційні хвилинки на уроках історії та предмету «Захист Вітчизни», тематичний виступ на засіданні старостату школи;  засідання за «круглим столом» «Соціальна справедливість» (10,11кл).
Проведені заходи мали глибокий виховний потенціал, сприяли розвитку в учнів духовності, милосердя, поваги до інших людей. 
 
 
 
 
 
 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...