Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Затверджено нові книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи – підприємці та самозяйняті особи
AA

Затверджено нові книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи – підприємці та самозяйняті особи

          Южноукраїнська ОДПІ ГУ Міндоходів повідомляє, що наказом Міндоходів України  від 16.09.2013 р. №481 «Про затвердження форми Книги обліку доходів і витрат, яку ведуть фізичні особи – підприємці, крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування, і фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, та Порядку її ведення» затверджено нову Книгу обліку доходів і витрат.

    Нова форма Книги містить 9 граф (на відміну від попередньої Книги, яка містила 12 граф).

Книгу обліку доходів і витрат можна вести як у паперовому, так і в електронному вигляді (за вибором платника податків). Для цього в  Порядку ведення Книги обліку доходів і витрат прописаний ряд процедур (окремо для паперового варіанту, окрему для електронного варіанту Книги), пов’язаних з її реєстрацією в органі Міндоходів.

      Записи в Книзі виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід.

   У Порядку ведення Книги обліку доходів і витрат вказано, що фізичні особи – підприємці, зареєстровані як платники  податку на додану вартість, не включають до витрат і доходу суми податку на додану вартість, що входять до ціни придбаних або проданих товарів (робіт та послуг).

     Окремий порядок внесення відомостей до Книги встановлено для  само зайнятих осіб.

     Дані книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються самозайнятою особою для заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

     За текстом наказу Міндоходів України від 16.09.2013 р. №481 та формою Книги можна ознайомитися на єдиному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України  (www.minrd.gov.ua).

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...