Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 16 днів проти насильства
AA

16 днів проти насильства

 З тих пір, коли людині спало на думку нехтувати життям і здоров’ям іншого, вона старанно почала шукати будь-яку причину, щоб реалізувати її, поступово забуваючи про цінність життя як такого. Застосовуючи насильство людина використовувала всю свою силу, сіючи навколо себе біль і страждання, смерть і всілякі каліцтва.

Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносить величезну моральну шкоду суспільству і є перешкодою на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав. Безумовно, ця проблема є досить гострою і потребує вирішення на рівні держави.

З метою привернення уваги до актуальних для українського суспільства проблем подолання домашнього насильства в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства», яка стартувала з 25 листопада Южноукраїнським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей молоді, проведено вкрай важливу та глибинну інформаційну кампанію для мешканців нашого міста.

 Заходи охопили цілу низку дат та тривали до 10 грудня. Фахівці із соціальної роботи провели змістовний та цікавий семінар на тему: «Без насильства» для осіб, які мають проблеми з законом у відділі філії державної установи «Центр пробації». Активну участь зацікавлені вихователі приймали і під час круглого столу у ДНЗ №8 . Інформаційна кампанія продовжила свою роботу в Южноукраїнській міській філії Миколаївського обласного центру зайнятості. Спеціалісти Центру провели семінар за темою «Сім’я – простір без насильства».

 Нестандартні та інтерактивні пізнавальні заняття з використанням арт - технологій були проведені в загальноосвітніх школах для учнівської молоді за темами: «Попередження насильства, жорстокості в дитячому колективі», «Насильство! Як вміти себе захистити», «Знай свої права».

 На території ЮМЦСССДМ в рамках Школи відповідального батьківства дізнатись більше корисної інформації з подолання агресії у сімейних стосунках мали змогу сім’ї, які потребують допомоги та підтримки. Під час зустрічі проведено демонстрацію з обговоренням відеоролику «Насилля – глобальна проблема ХХІ століття», також відбулося консультування жінок в Клініці дружній до молоді.

Під час проведення інформаційно – просвітницької роботи в рамках акції було розповсюджено друковану продукцію, виготовлену центром на виконання міської комплексної програми «Молоде покоління Южноукраїнська на 2016-2020 роки» : книжкові закладинки «Насильству немає виправдання», та продукцію безоплатно надану  ЮМЦСМССДМ громадською організацією  «Ла Срада» та благодійним фондом  «Любисток» - плакати «Зупини насильство» та листівки «Що робити у критичних ситуаціях».  

 

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...