Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В місті працювала виїзна медико-технічна бригада
AA

В місті працювала виїзна медико-технічна бригада

 Однією з соціальних ініціатив Президента України є соціальна підтримка осіб з обмеженими фізичними можливостями, створення умов для соціалізації та доступу до всіх сфер суспільного життя, отримання інвалідами, дітьми-інвалідами необхідних технічних засобів та протезно-ортопедичних виробів. 

Для зручності інвалідів, дітей-інвалідів, які проживають у віддалених районах Миколаївської області або не мають змоги зробити замовлення на протезно-ортопедичному підприємстві за станом здоров’я працюють виїзні медико-технічні бригади підприємства у складі лікарів ортопедів-травматологів та техніків-протезистів, що дає можливість людям з особливими потребами отримувати протезно-ортопедичну допомогу як у найближчому населеному пункті, так і безпосередньо за місцем проживанням. Виїзні бригади обслуговують всі райони області, будинки-інтернати для людей похилого віку та інвалідів.

Одна з таких бригад 4 вересня працювала в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради. Особи з обмеженими фізичними можливостями, діти-інваліди та діти до 18 років в управлінні отримували направлення (при наявності необхідних документів) щодо забезпечення протезно-ортопедични виробами за індивідуальними замовленнями (протези верхніх та нижніх кінцівок, ортези, корсети, ортопедичне взуття та ін.)

На прийом до лікарів звернулися  24 особи за забезпеченням ортопедичними виробами. Медико-технічна бригада деяким особам видала вже готові вироби, а з інших були зняті мірки та зроблені замовлення.

Ортопед-травматолог та технік протезист здійснили прийом вдома 3 осіб, які не мали змоги відвідати медико-технічну бригаду у зв’язку зі станом здоров’я.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...