Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До професійного свята - бігом!
AA

До професійного свята - бігом!

4 грудня в Южноукраїнську відбувся 20-й Всеукраїнський легкоатлетичний пробіг, присвячений одному з головних професійних свят мешканців міста, - Дню енергетика. Незважаючи на несприятливі погодні умови, на старт вийшли 203 прихильники королеви спорту - легкої атлетики - у віці від 5 до 84 років. Причому три чверті з них - гості міста атомників. На дистанціях три, шість і дванадцять кілометрів за перемогу змагалися представники Южноукраїнська, Києва, Донецька, Запоріжжя, Львова, Полтави, Одеси, Херсона, Дніпропетровська, Сімферополя, Кіровограда, Цюрупинська, Ізмаїла, Енергодара, Славутича, Жовтих Вод, Миколаєва та Кишинева - всього 111 дорослих і 92 юні спортсмени. 
Наймолодшій бігунці южноукраїнці Маші Волковій виповнилося 5 років. Незважаючи на такий юний вік, вона першою перетнула фінішну пряму на дистанції 3 км у віковій групі до 10 років. Найстарша учасниця пробігу 84-річна мешканка Жовтих Вод Владилена Кокіна вже багато років спеціально приїжджає до Южноукраїнська, щоб поміряться силами з молодими. Маші Волковій і Владилені Кокіній вручені призи від організаторів пробігу - комбінату культурно-спортивних споруд ВП ЮУ АЕС "Олімп" і міського управління у справах молоді та спорту.
Абсолютними переможцями пробігу стали: на дистанції 6 км серед жінок - Анна Пєшкова (р. Жовті Води), 12 км серед чоловіків - Юрій Грицак (м. Миколаїв). Наряду з ними заслужені нагороди вручені також усім учасникам, що показали кращі результати в своїх вікових групах.
У командному заліку перемогу присуджено клубу любителів бігу з Жовтих Вод "Ритм", на другому місці - бігуни з Енергодара, на третьому - южноукраїнці.
Фінансування пробігу здійснювалося за рахунок профспілкового комітету ВП "Южно-Українська АЕС" і Южноукраїнського міського управління у справах молоді та спорту. У числі спонсорів заходу виступило також ПП "УкрСат".

 

Читайте також

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

22.07.2024 відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 22.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перелік...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 22.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 22 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, матроса 36-ї окремої бриг...