Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | День спільних дій в інтересах дітей
AA

День спільних дій в інтересах дітей

20 листопада 1989 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята та відкрита для підписання Конвенція про права дитини – міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр права дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини. Конвенцію підписано 195 країнами світу.

Для України Конвенція набула чинності 27 вересня 1991 року.

Традиційно в день прийняття Конвенції у світі відзначається Всесвітній день дитини.

У 2002 році на Всеукраїнському Форумі неурядових організацій було започатковано проведення 20 листопада в Україні Дня спільних дій в інтересах дітей.

Захист прав дитини є нашим спільним завданням і обов’язком.

Мета акції - консолідація зусиль громадських, державних організацій, засобів масової інформації, комерційних структур, окремих громадян на захист прав дітей та поліпшення їхнього становища.

Цей день має стати днем спільних дій усіх, кому не байдужа доля дітей в місті та Україні в цілому. Цього дня ми можемо розпочати конкретні справи, що стануть нашими спільними діями, а саме: не залишити без уваги жодної дитини, простягнути їй руку допомоги, зігріти своїм теплом.

         Служба у справах дітей Южноукраїнської міської ради організовує та проводить наступні заходи:

Конкурс малюнків «Мої права, мій захист». Комунальний заклад «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради»

Правові лекторії у навчальних закладах міста « Твої права в рамках Конвенції ООН «Про права дитини».

18.11.2010 року  - новосілля комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради», Палац культури «Енергетик».

19.11.2010 року круглий стіл: «День спільних дій в інтересах дітей», зал засідань виконкому.

20.11.2010 року підприємці міста організовують  свято для дітей комунального закладу «Центр соціально – психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради» «Подаруй радість дітям», Палац культури «Енергетик».

         Протягом місяця в міських та шкільних бібліотеках будуть організовані книжкові тематичні виставки, вихованці дитячої школи мистецтв представлять свої художні роботи.

         В навчальних, позашкільних та дошкільних закладах управління безперервної освіти та науки Южноукраїнської міської ради будуть проведені тематичні класні години, театралізовані концертні програми, відкриті виховні заходи, тематичні лінійки, конкурси рефератів та стінгазет, бесіди та тренінги, ігри та музичні розваги, вікторини та інші цікаві заходи.

Тільки разом ми можемо зробити щасливою кожну дитину!

 

 

 

Читайте також

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

22.07.2024 відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 22.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перелік...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 22.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 22 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, матроса 36-ї окремої бриг...