Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Олександрівське водосховище уперше використано в якості водного акумулятора
AA

Олександрівське водосховище уперше використано в якості водного акумулятора

Станом на 1 вересня повністю спрацьовано додатково акумульований у період весняного паводку об'єм води в Олександрівському водосховищі. Сьогоднішня відмітка водосховища - 14,7 м - відповідає нормальному підпірному рівню, достатньому для роботи діючих першого та другого, а також третього (знаходиться в стадії будівництва) гідроагрегатів Ташлицької ГАЕС.

Нижню водойму гідроакумулюючої станції вперше за період її існування було використано як водний акумулятор. Підняття в квітні 2010 р. рівня водосховища до відмітки 16 м дозволило затримати в ньому додаткові 10 млн. кубометрів води для потреб народного господарства Миколаївської області. З червня по вересень він використовувався для забезпечення необхідних санітарно-екологічних витрат у нижній течії Південного Бугу та недопущення загострення водогосподарської обстановки в прилеглих населених пунктах.

Про те, що досвід виявився вдалим свідчить лист розпорядника додатково акумульованих запасів води - Миколаївського регіонального управління водних ресурсів - про повторне підняття рівня Олександрівського водосховища. Метеорологічні служби прогнозують для півдня України суху теплу осінь і новий водний запас дозволить зменшити вододефіцит в пониззях річки.

Заповнення водоймища стане можливим завдяки розробленим і введеним у дію за ініціативи ВП "Южно-Українська АЕС" "Правилам експлуатації каскаду водосховищ на Південному Бузі". Цим документом визначається оперативна схема взаємодії та управління всіма розташованими на руслі річки штучними водоймами. Для заповнення Олександрівського водосховища необхідний об'єм води буде спрацьовано на Ладижинській ГЭС.

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...