Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про хід виконання Програми зайнятості населення м. Южноукраїнськ на 2010-2011 роки
AA

Про хід виконання Програми зайнятості населення м. Южноукраїнськ на 2010-2011 роки

 Про хід виконання Програми зайнятості населення м. Южноукраїнськ
на 2010-2011 роки.
Рішенням Южноукраїнської міської ради від 24.12.2009р. №1182 прийнята Програма зайнятості населення міста Южноукраїнська на 2010-2011 роки (далі - програма зайнятості).
Програмою зайнятості поставлено завдання у 2010 році розширити сферу прикладання праці за рахунок створення 700 робочих місць у всіх сферах економічної діяльності.
В рамках реалізації міської програми зайнятості з початку 2010 року за рахунок різних джерел фінансування у всіх сферах економічної діяльності створено 270 робочих місць, що складає 38,6% від передбачених програмою зайнятості показників на 2010 рік.
В галузях економіки на підприємствах, установах, організаціях, включаючи малі підприємства, створено 13 робочих місць, індивідуальними підприємцями та само зайнятими – 257 робочих місць, що вказує на значну роль підприємництва у забезпеченні зайнятості населення.
З метою забезпечення виконання завдання зі створення робочих місць та контролю за додержанням чинного трудового законодавства проводиться робота щодо легалізації зайнятості населення міста.
За січень-квітень 2010 року робочими групами комісії з питань легалізації зайнятості населення здійснено 25 територіальних обстежень, під час яких перевірено 176 суб’єктів господарської діяльності щодо оформлення трудових відносин з найманими працівниками. В ході перевірок виявлено 60 осіб без оформлення трудових відносин. За результатами проведених рейдів усунено 56 порушень. З початку 2010 року легалізовано 30154 грн.
Матеріали обстеження суб’єктів господарської діяльності, які не усунули порушення у встановлений у довідці перевірки термін направляються до прокуратури міста, з метою вжиття відповідних заходів впливу. З початку 2010 року матеріали направлені по 2 підприємцях.
За січень-квітень 2010 року загальна чисельність громадян не зайнятих трудовою діяльністю, які перебували на обліку у центрі зайнятості становила 1557 осіб. За сприянням центру зайнятості на вільні та створені місця працевлаштовані 253 особи, що складає 16,3% від загальної чисельності незайнятих громадян, які звернулись за отриманням соціальних послуг з початку поточного року. Станом на 01.05.2010р. на обліку міського центру зайнятості перебуває 871 особа, у тому числі мали статус безробітного-847, допомогу по безробіттю отримує 520 осіб.
З початку поточного року на обліку в міському центрі зайнятості перебувало 316 осіб, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці, з них працевлаштовані 29 осіб. Станом на 01.05.2010р. на обліку перебуває 207 осіб квотної категорії, з них статус безробітного мають 201 особа.
На 2010 рік рішенням виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 11.12.2009р. № 434 «Про бронювання робочих місць на підприємствах, організаціях та установах м. Южноукраїнська на 2010 рік» на 2 підприємствах міста було заброньовано 2 робочих місця для працевлаштування громадян, які не здатні на рівних конкурувати на ринку праці. а саме: особи, які припинили або закінчили навчання в професійно-технічних училищах або вищих навчальних закладах-1 особа та молодь, яка залишилась без піклування батьків (сироти)-1 особа. Працевлаштування зазначеної категорії громадян буде здійснюватися згідно з затвердженим графіком.
З початку 2010 року міським центром зайнятості на професійне навчання направлено 71 безробітного, які перебувають на обліку. Основна увага в організації професійного навчання приділяється короткотерміновому навчанню шляхом стажування під конкретні робочі місця.
До участі в оплачуваних громадських роботах залучено 78 безробітних. Посилена робота з роботодавцями щодо організації громадських робіт за рахунок коштів роботодавців з наступним працевлаштуванням.
Згідно з чинним законодавством, роботодавці інформують службу зайнятості про потребу у працівниках, відповідно до вільних робочих місць. Станом на 01.05.2010 р. у банку даних міського центру зайнятості налічується 35 вакансій. Навантаження на 1 вільне робоче місце складає 25 безробітних. Значимою проблемою щодо використання наявних вакансій, як реальних робочих місць, є низький рівень заробітної плати, що пропонується офіційно.
Ринок праці потребує постійного моніторингу та вжиття запобіжних заходів з метою забезпечення стабільної й прогнозованої ситуації на ньому та запобігання виникненню масового безробіття під час структурних змін.
Управління праці та соціального захисту населення проводить щотижневий та щомісячний моніторинг підприємств міста щодо можливого вивільнення працівників з причин скорочення штатів та ліквідації робочих місць, переведення на неповний робочий день (тиждень), надання відпусток без збереження заробітної плати. Під час проведення перевірок підприємств з питань стану використання трудових ресурсів відстежується дотримання чинного законодавства в частині вивільнення працівників, зміни істотних умов праці роботи, надання безоплатних відпусток.

 

Читайте також

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

22.07.2024 відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 22.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перелік...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 22.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 22 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, матроса 36-ї окремої бриг...