Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС стартувала партнерська перевірка ВАО АЕС
AA

На Южно-Українській АЕС стартувала партнерська перевірка ВАО АЕС

 

12 квітня на ЮУ АЕС розпочала роботу команда партнерської перевірки Всесвітньої асоціації операторів атомних електростанцій (ВАО АЕС). 16 експертів з 10 країн протягом 2 тижнів визначатимуть сильні та слабкі сторони в роботі ЮУ АЕС шляхом спостереження за виробничим процесом, випробуваннями устаткування, ходом ремонтних робіт, проведення інтерв'ю з персоналом. Діяльність підприємства вивчатиметься за вісьмома напрямками: адміністрування, експлуатація, ремонт, інженерна підтримка, врахування досвіду експлуатації, радіаційний захист, хімія та підготовка персоналу.

Очолює команду ВАО АЕС головний інженер Курської атомної станції (Росія) Олександр Увакін. Під його керуванням працюють провідні фахівці в області атомної енергетики зі Словаччини, Угорщини, Болгарії, Чехії, США, України, Китаю, Голландії, Фінляндії та Росії. Таким чином, партнерську перевірку здійснюють представники трьох регіональних центрів асоціації - Московського, Паризького і Атлантського.

Основне завдання, що стоїть перед групою міжнародних експертів, - надати допомогу у виявленні областей виробничої діяльності, які потребують поліпшень, та застосуванні досвіду, накопиченого атомниками всього світу для підвищення надійності та безпеки ЮУ АЕС. У ході перевірки команда ВАО АЕС також приділить увагу виявленню сильних сторін роботи підприємства - вони будуть узагальнені та запропоновані іншим станціям для вивчення й застосування на своїх майданчиках.

Южно-Українська АЕС проходить партнерську перевірку Всесвітньої асоціації операторів АЕС утретє. Перші дві відбулися в 1995-му і 2003 роках.

 

Читайте також

Відбулася комплексна перевірка Южноукраїнської міської територіальної громади щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

У період з 23 по 26 квітня 2024 року за розпорядженням голови Миколаївської обласної державної адмін...

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...