AA

Про затвердження  Порядку надання щомісячної матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» _________ 2020 №  ______                                                           

 

Про затвердження  Порядку надання щомісячної матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України

 

Керуючись пп. 1 п. «а» ч.1 ст.34, пп.1 ч.2 ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання  міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки зі змінами та доповненнями, з метою соціальної підтримки сімей в яких виховуються  діти батьки яких   загинули (померли) захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України в ході проведення антитерористичної операції, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1. Затвердити Порядок надання щомісячної матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України (додається).

2.  Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради (Гехад) забезпечити надання щомісячної матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України,  відповідно до бюджетних асигнувань, затверджених на міську соціальну  програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на  2016-2020 роки на відповідний рік.

3. Фінансовому управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова) здійснювати  фінансування за вказаним напрямком в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік.

4. Контроль за виконанням цього рішення  покласти  на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пелюха М.О.

 

Міський голова                                                                    В.К.Пароконний

 

Гехад Е.Е.

5-50-56


     Додаток

до рішення виконавчого комітету

Южноукраїнської міської ради

від «__»____2020 №___________

Порядок

надання щомісячної матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів міського бюджету  для  надання щомісячної матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України (далі – Порядок), розроблений на виконання  міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, затвердженої  рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 № 196.

2. Головним розпорядником коштів міського бюджету  за цим напрямком є департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради  (далі – Департамент).

3. Щомісячна матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України, надається членам сімей загиблих (або матері (батьку дитини), які є законними представниками дітей), зареєстрованих в місті Южноукравїнську та знаходяться на обліку в Департаменті.

4. Щомісячна матеріальної допомоги виплачується у розмірі 1,0 тис.грн. на кожну дитину  Департаментом   через відділення банків міста шляхом перерахування коштів на особовий рахунок законного  представника дитини.

5. У разі виникнення непередбачуваних обставин, що унеможливлюють проведення виплати у визначений строк, виплата цієї допомоги проводиться не пізніше двох місяців після їх усунення.

6. Перерахування коштів Департаменту  для виплати щомісячної матеріальної допомоги дітям військовослужбовців, які загинули, пропали безвісти або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних при виконанні службових обов’язків  під час участі в антитерористичній операції на сході України, проводиться фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради в установленому порядку в межах бюджетних асигнувань поточного року, передбачених міською соціальною програмою підтримки учасників АТО та членів їх сімей на зазначений напрямок.

 

      Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                      М.О. Пелюх

Читайте також