AA

Про затвердження  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги  членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій  та інвалідам  війни з числа учасників  антитерористичної  операції  для усунення наслідків  пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі)

ПРОЄКТ

У К Р А Ї Н А
ЮЖНОУКРАЇНСЬКА МІСЬКА РАДА
МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від  «___» _________ 2020 №  ______                                                           

 

Про затвердження Порядку надання одноразової матеріальної допомоги  членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій  та інвалідам  війни з числа учасників  антитерористичної  операції  для усунення наслідків  пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі)

 

Керуючись пп. 1 п. «а» ч.1 ст.34, пп.1 ч.2 ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання  міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на 2016-2020 роки зі змінами та доповненнями, з метою соціальної підтримки  сімей інвалідів війни та членів сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників антитерористичної операції, виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ВИРІШИВ:

1.Затвердити Порядок надання одноразової матеріальної допомоги  членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій  та інвалідам війни з числа учасників  антитерористичної  операції  для усунення наслідків  пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі) (додається).

2. Департаменту соціальних питань та охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради (Гехад) забезпечити надання одноразової матеріальної допомоги  членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій  та інвалідам війни з числа учасників  антитерористичної  операції  для усунення наслідків  пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі), відповідно до бюджетних асигнувань, затверджених на міську соціальну  програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей, яка долучається до Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Южноукраїнська на  2016-2020 роки на відповідний рік.

3. Фінансовому управлінню Южноукраїнської міської ради (Гончарова) здійснювати  фінансування за вказаним напрямком в межах бюджетних призначень, затверджених у міському бюджеті на відповідний рік.

4. Визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого  комітету Южноукраїнської міської ради від 07.11.2019 №301 «Про затвердження  Порядку надання одноразової матеріальної допомоги для проведення поточного ремонту власних житлових будинків і квартир інвалідам війни та  членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції у разі пожежі, затоплення чи стихійного лиха».

5. Контроль за виконанням цього рішення  покласти  на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Пелюха М.О.

 

 

Міський голова                                                                  В.К.Пароконний

 

 

 

Гехад Е.Е.

5-50-56


Додаток

 до рішення виконавчого комітету

Южноукраїнської міської ради   

від «__»____2020 №__________

Порядок

надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій та інвалідам війни з числа учасників  антитерористичної операції  для усунення наслідків пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі)

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів міського бюджету  для надання одноразової матеріальної допомоги  членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій  та інвалідам  війни з числа учасників  антитерористичної  операції  для усунення наслідків  пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі) (далі – Порядок), розроблений на виконання  міської соціальної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, затвердженої  рішенням Южноукраїнської міської ради від 31.05.2016 № 196.

2. Головним розпорядником коштів міського бюджету  за цим напрямком є департамент соціальних питань та охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради (далі – Департамент).

3. Одноразова  матеріальна допомога  членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій  та інвалідам  війни з числа учасників  антитерористичної  операції  для усунення наслідків  пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі) надається громадянам з вищезазначеної категорії, які зареєстровані в місті Южноураїнську та знаходяться на обліку в Департаменті протягом року з моменту коли настали такі обставини.

4. Для обстеження житлового будинку (квартири) Департаментом створюється робоча група за участі фахівців Департаменту, департаменту інфраструктури міського господарства Южноукраїнської міської ради, комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання», управління містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури Южноукраїнської міської ради, представників ОСББ (при умові що квартира заходиться на балансі ОСББ) та Южноукраїнського міського сектору Головного управління ДСНС України в Миколаївській області (у разі пожежі чи стихійного лиха). За результатами обстеження будинку (квартири) робоча група складає акт обстеження будинку (квартири), а фахівці комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання» складають  дефектний акт та кошторис на усунення наслідків пожежі, затоплення чи стихійного лиха тощо.

5. Одноразова матеріальна допомога виплачується на підставі кошторису робіт  та дефектного акта  (у розмірі,  який становить не більше   20 тис. грн.) через відділення банків міста шляхом перерахування коштів на особовий рахунок інвалідам війни та членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа учасників  антитерористичної  операції.

6. Перерахування коштів Департаменту  для виплати одноразової матеріальної допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій  та інвалідам війни з числа учасників  антитерористичної операції  для усунення наслідків пожежі, затоплення чи стихійного лиха, тощо в житловому будинку (квартирі) проводиться фінансовим управлінням Южноукраїнської міської ради в установленому порядку, в межах бюджетних асигнувань, передбачених на відповідний період  міською соціальною програмою підтримки учасників АТО та членів їх сімей на зазначений напрямок.

 

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                             М.О.Пелюх

Читайте також