AA

Звіт про відстеження результативності регуляторного акту - рішення Южноукраїнської міської ради від 31.08.2017 № 847 «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель і порядок його здійснення на території міста Южноукраїнська»

Звіт про відстеження результативності регуляторного акту

1. Вид та назва регуляторного акту: рішення Южноукраїнської міської ради від 31.08.2017 № 847 «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель і порядок його здійснення на території міста Южноукраїнська».

2. Назва виконавця заходів з відстеження: управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради.

3. Цілі прийняття акту: метою прийняття рішення Южноукраїнської міської ради «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель і порядок його здійснення на території міста Южноукраїнська» є:

- створення впорядкованої та прозорої системи контролю за використанням та охороною земель міста;

- створення сучасного правового простору, який буде відповідати потребам законодавства, стимулювати та зобов’язувати землекористувачів до дотримання норм чинного законодавства у сфері земельних відносин;

- забезпечення своєчасного надходження до міського бюджету орендної плати за земельні ділянки шляхом здійснення контролю за дотриманням умов договорів оренди земельних ділянок орендарями;

- врегулювання питань, пов’язаних з:

а) можливістю виявлення самовільно зайнятих земельних ділянок, додержанням вимог земельного законодавства та встановленого порядку набуття та реалізації права на землю;

б) наданням методичної допомоги та рекомендацій власникам земельних ділянок та землекористувачам з питань використання та охорони земель;

в) визначенням повноважень органів, що беруть участь у здійсненні самоврядного контролю.

4. Строк виконання заходів з відстеження: вересень – жовтень 2018 року.

5. Тип відстеження: повторне.

6. Методи одержання результатів відстеження: фактичні дані управління екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, способи одержання даних:

- кількість обстежених земельних ділянок, виявлених правопорушень, кількість укладених договорів оренди земельних ділянок.

- кількість підготовлених матеріалів на розгляд комісії з визначення розміру та відшкодування збитків власникам та землекористувачам внаслідок порушення земельного законодавства.

Показники результативності здійснені на підставі власних досліджень.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності:

Рішення Южноукраїнської міської ради від 31.08.2017 № 847 «Про затвердження Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель і порядок його здійснення на території міста Южноукраїнська» створює умови для реалізації повноважень міської ради у сфері охорони та раціонального використання земель, запобігання порушенням законодавства у сфері використання і охорони земель, своєчасне виявлення таких порушень і вжиття відповідних заходів щодо їх усунення.

З 01.02.2018 по 17.03.2018 управлінням екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради проведено 5 обстежень земельних ділянок комунальної форми власності з метою інформування землекористувачів щодо необхідності оформлення правовстановлюючих документів на використання земельних ділянок комунальної форми власності.

Після проведення обстежень земельних ділянок  комунальної форми власності укладено та зареєстровано у відповідності до закону 1 договір оренди земельної ділянки.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей:  

Регуляторний акт дозволяє встановити єдиний та прозорий  порядок здійснення  самоврядного  контролю  за  використанням  та  охороною  земель  у  місті Южноукраїнську.  Запровадження  регуляторного  акта  забезпечує високу  вірогідність досягнення поставлених цілей.

 

 

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради                                                  Г.Ф. Мустяца

 

 

Майстренко Л.П.

5-51-90

 

Читайте також