Щодо небезпеки споживання харчових продуктів придбаних в не встановлених для торгівлі місцях (стихійні ринки)
Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...
Res --> 1
Незважаючи на вагомі успіхи в технологіях вирощування свинини та досягнення ветеринарної медицини досі не вдається вирішити проблему свинячого грипу.
Справа в тому, що вірус постійно мутує, що значно ускладнює профілактику та лікування тварин. Згідно Наказу України від 07.06.2002р. № 28 «Про затвердження Правил передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів», забій тварин на м’ясо здійснюється після ії поголовного клінічного огляду.
Для того, щоб тварина не хворіла на свинячий грип, її необхідно кожного року привівати, приводити на планові вакцинації при хворобі грипу, які проводять державні установи ветеринарної медицини, ні в якому разі не згодовувати їжу з залишками грунту. Южноукраїнська міська державна лікарня ветеринарної медицини попереджають, щоб уберегтися від інфекційних захворювань спільних для людей і тварин, ні в якому разі не можна дорізати хворих та підозрілих у захворюванні тварин (тобто, якщо ваша тварина сумна, не активно поїдає корм, відмовляється від води, неохотче піднімається). У разі такої ситуації, необхідно негайно звернутися в державну установу ветеринарної медицини і лікар встановить причину такого стану та проведе необхідне лікування.
Доречі свиней рекомендовано прищеплювати за схемою від:
- від пики через кожні п'ять місяців;
- проти глистів навесні і восени;
- щороку від чуми;
- залізовмісними препаратами за 8-12 днів до запліднення;
- івермек за 10-14 днів до запліднення.
вагітним свиням до опоросу:
- від сальмонельозу - за 40-45 днів і повторно за 30-35 по 1 мл внутрішньом'язово;
- за 30-35 днів від пики;
Необхідний набір щеплень, відповідний для конкретного регіону, кліматичних умов, породи свиней допоможе підібрати ветеринар. Після проведення консультацій з ним один раз, можна самостійно робити щеплення за розробленою схемою. Тоді ризик захворювання тварин буде мінімальним. І, звичайно, потрібно пам'ятати про умови утримання свиней - в загонах і сараях повинна підтримуватися чистота, порядок. В їжу не можна давати зіпсовані, гнилі і несвіжі продукти.
Якщо Ви вирішили в своєму господарстві провести забій домашньої тварини, викличте лікаря державної установи ветеринарної медицини, який проведе кліничний огляд встановить дозвіл та забій або відмовить, після забою проведе ветеринорно-санітарну експертизу і дозволить споживати м’ясо.
Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...
Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...
Продукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов'язані з умова...
Контроль за питним водопостачанням є пріоритетним питанням на території Вознесенського району. З 26...
Протягом п’яти місяців 2024 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській обл...
В сучасних умовах життя неможливо уявити вирощування овочів, фруктів та інших сільськогосподарських...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївські...
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївські...
Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...