Res --> 1 Офіційний сайт міста Південноукраїнська | Вимоги щодо роботи фітнес-клубів, тренажерних залів
AA

Вимоги щодо роботи фітнес-клубів, тренажерних залів

Вимоги щодо роботи вказаних закладів відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України №54 від 18.09.2020 «Протиепідемічні заходи в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»:

– перед початком зміни проводиться температурний скринінг працівникам;

– усім відвідувачам проводиться температурний скринінг при вході до закладу;

– дозволяється одночасне перебування клієнтів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 5 кв. м., але за умов встановлення «зеленого» та «жовтого» рівні епідемічної небезпеки;

– на території на якій установлено «помаранчевий» рівень у закладі можуть перебувати не більше ніж 220 осіб та не більше 1 особи на 10 кв. м;

– проведення групових занять проводиться виключно за попереднім записом;

– на вході до закладу організовується місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук;

– у зонах проведення занять розміщуються додаткові місця для обробки рук антисептиками, паперові рушники, контейнери для їх утилізації;

– заходи індивідуальної профілактики доцільно періодично транслювати на екранах/огололошувати в місцях проведення занять;

– на період карантину забороняється розміщення в доступі клієнтів рекламних брошур;

– на період карантину забороняється функціонування спа-зон та надання послуг масажу;

– на період карантину забороняється функціонування кулерів з водою. Продаж їжі та напоїв в індивідуальній упаковці дозволяється;

– функціонування басейнів дозволено для індивідуального відвідування;

– кількість клієнтів, що одночасно перебуває у закладі, повинна враховувати та не допускати потенційне скупчення в зонах роздягалень, санітарних та адміністративних зонах;

– тренажери для кардіо-занять, що передбачають тривалий цикл використанням одним клієнтом, повинні бути розміщені з інтервалом не менше 2,5 м один від одного;

– працівники повинні бути одягнені в медичну маску;

–  після кожного зняття ЗІЗ та одягання працівник повинен ретельно помити руки з милом або обробити антисептиком;

– працівники закладу повинні мати п’ятиденний запас ЗІЗ;

– забезпечити постійну наявність рідкого мила, паперових рушників в санвузлах;

– інформування щодо встановлених обмежень при вході;

– вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів кожні 2 години;

– провітрювання приміщень не менше 15 хвилин перед відкриттям та кожні 2 години протягом дня;

– тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику;

– самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.

У разі порушень суб’єктами господарювання  санітарних та  протиепідемічних заходів просимо інформувати Арбузинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, пров. Короткий, 13, смт Арбузинка, Миколаївська обл., електронна адреса: ugukr_dpss@dpssmk.gov.ua

 

 

 

Читайте також

Щодо небезпеки споживання харчових продуктів придбаних в не встановлених для торгівлі місцях (стихійні ринки)

Вознесенське РУ ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...

Щодо небезпеки споживання харчових продуктів придбаних в не встановлених для торгівлі місцях (стихійні ринки)

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...

До відома операторів ринку, що здійснюють виробництво та/або обіг харчових продуктів

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Продукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов'язані з умова...

Моніторинг водопостачання у Вознесенському районі: заходи для покращення якості

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Контроль за питним водопостачанням є пріоритетним питанням на території Вознесенського району. З 26...

Щодо здійснених заходів державного контролю, пов’язаних із харчовими отруєннями серед населення

Вознесенське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Протягом п’яти місяців 2024 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській обл...

Реєстрація пасік та заходи профілактики, направлені  на запобігання захворювання та попередження  отруєння бджіл

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...

Щодо небезпеки сказу

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне  управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївські...

Щодо дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів»

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...