Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Робоча зустріч щодо стану будівлі Костянтинівської гімназії
AA

Робоча зустріч щодо стану будівлі Костянтинівської гімназії

 

16 жовтня 2024 року в залі засідань виконавчого комітету відбулось робоча зустріч між депутатами міської ради, керівництвом міста, управлінням освіти. Одна єдина обговорювана тема, яка звучала на зустрічі – це стан будівлі Костянтинівської гімназії. Усі присутні сьогодні занепокоєні тим, що діти знаходяться на дистанційній формі освіти. Причиною тому є рішення суду про зупинення експлуатації будівлі в звʼязку з існуючими порушеннями вимог пожежної безпеки. Із основних порушень залишились два, які необхідно виконати в найкоротші терміни для  того, щоб діти могли повернутися до очного навчання: влаштування пожежної сигналізації та блискавкозахисту. Кошти з бюджету депутатами міської ради були виділені на початку 2024 року на всі роботи виділено. Залишилось тільки сподіватись, що до кінця календарного року ці роботи будуть виконані.

Але проблематичність питання не обмежується тільки цими двома проблемами. Управління освіти, на доручення постійної депутатської комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, інвестицій, торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, підготувало розширену інформацію про стан закладу вцілому. За інформацією, наданою управлінням освіти, є ще ряд питань, які необхідно вирішувати, як першочергові.

Сьогодні в умовах воєнного часу, основною вимогою чинного законодавства є наявність укриття. В Костянтинівській гімназії в наявності є укриття, і не просто укриття, а відповідно до Державного реєстру – ПРУ (протирадіаційне укриття). Але ж стан цього ПРУ повністю не відповідає вимогам нормативних документів щодо його комплектації і утримання. Більш того воно постійно знаходиться в підтопленому стані в звʼязку з протіканням покрівлі закладу, через що опади наскрізь внутрішніх поверхів будівлі потрапляють аж до підвальної частини та в звʼязку з руйнацією відмостки навколо закладу та її анті уклоном просто стікають у підвал. Тобто виникає потреба у здійсненні ремонту покрівлі і відмостки. А діти, тим часом, перебуваючи в укритті, вдихають вологе повітря із спорами цвілі. До речі, справа про стан ПРУ Костянтинівської гімназії зараз знаходиться в судовому процесі.

Наступна проблема, яка була окреслена під час обговорення питання стану закладу – це температурний режим в закладі взимку. Система опалення закладу, яка потребує або капітального ремонту або, швидше за все, модернізації не здатна забезпечити температуру вище 15-17 0С. При такій температурі висидіти дітям 5-7 уроків не зовсім комфортно, та і не в цьому справа, це є порушенням санітарних норм і правил утримання закладів освіти.

Не можна сьогодні обійти стороною і стан туалетних кімнат в закладі, спортивної зали, актової зали інших приміщень, які аж ніяк не створюють комфортні, естетичні умови для учасників освітнього процесу.

Для того щоб виконати ці питання, які були підняті, за попередніми орієнтовними розрахунками необхідно близько 50 млн. грн. Присутні обговорюючи стан, в якому опинилась Костянтинівська гімназія, в більшості своїй розуміють, що вишукати такий фінансовий ресурс в короткий термін не реально. Обговорювався і альтернативний варіант покращення умов навчання учнів с. Костянтинівка – це підвіз до міських закладів освіти.

Підсумовуючи результати зустрічі усі зупинились на одному – необхідності зустрічатись з представниками батьківської громадськості, колективу закладу і під час цієї зустрічі обговорювати подальшу долю закладу і головне забезпечення для дітей комфортних умов навчання та отримання якісних освітніх послуг.

Аналітична довідка про Костянтинівську гімназію

 

 

Читайте також

Пошук можливих варіантів

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

11 жовтня в залі засідань виконавчого комітету відбулось засідання робочої групи з розгляду питання...

Відкрито ще два «Класи безпеки»

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

Сьогодні, 10.10.2024 року, один за одним в Ліцеї №1 та Ліцеї №4 відбулись дві урочисті події. В з...

Увага! Вакансія!

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

Центр дитячої та юнацької творчості запрошує на посаду керівника гуртка Дружин юних рятуваль...

Служба освітньої безпеки набирає обертів

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

У понеділок, 7 жовтня, в залі засідань виконавчого комітету відбулась зустріч керівництва Служби осв...

Шановні освітяни!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Вітаємо Вас із професійним святом – Днем працівників освіти. Прийміть щиру вдячність за високе...

Напередодні Дня працівників освіти

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

3 жовтня в приміщенні ЦДЮТ відбулись урочистості з нагоди Дня працівників освіти, який традиційно ві...

Стипендіати міського голови 2024

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Щорічно заклади освіти Южноукраїнської міської територіальної громади визначають по одному представн...

Традиції незмінні

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

1 жовтня відзначається День захисників і захисниць України. Традиції освітян залишаються незмінними....

Академічному ліцею - бути!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

18.09.2024 у Южноукраїнському ліцеї №2 відбулась нарада під головуванням міського голови, на яку бул...