Щодо небезпеки споживання харчових продуктів придбаних в не встановлених для торгівлі місцях (стихійні ринки)
Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...
Res --> 1
УВАГА!
Шановні жителі м. Южноукраїнська!
Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає Вашу увагу, що в зв’язку з підвищенням захворюваності на коронавірусну хворобу та з метою контролю дотримання суб’єктами господарювання профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, проводяться перевірки суб’єктів господарювання торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами. Звертаємо увагу, що при відвідуванні Вами об’єктів торгівлі, необхідно бути пильними та дотримуватися вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України. В разі виявлення порушень повідомляйте органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу.
Водночас повідомляємо про вимоги, які повинні дотримуватися суб’єктами господарювання при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19:
Перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам.
На вході до закладу торгівлі, а також на кожному вході до торговельно-розважального центру повинні бути:
- розміщені інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) та повідомлення з проханням до відвідувачів залишатися вдома (утриматися від відвідування) при наявності ознак респіраторних захворювань;
- організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;
Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м. площі зали обслуговування.
Необхідно обмеження контакту між працівниками та відвідувачами шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання 1,5м.
Дозволяється організований допуск відвідувачів та перебування у закладі лише у респіраторі або захисній масці ( у тому числі саморобній), так , щоб були покриті ніс та рот.
Адміністрація/персонал самостійно забезпечує та контролює виконання умов з недопущення черг. Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м.
Ручки корзинок та візків для покупок повинні оброблятися дезінфекційним засобом і розташовуватись окремо з табличкою «Продезінфіковано».
Використані відвідувачами корзини та візки складаються окремо, проводиться дезінфекційна обробка ручок перед наступним використанням.
Працівники закладів торгівлі, в тому числі, які видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та одноразові рукавички(ЗІЗ).
Після кожного зняття ЗІЗ та одягання медичної маски або респіратора, одноразових рукавичок працівники миють руки з милом та обробляють антисептиком.
Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:
- постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;
- інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;
- проведення вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;
- організувати централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
- обмежити масові збори працівників в закритих приміщеннях;
- тимчасово відсторонити від роботи особи з групи ризику ( особи, які досягли 60-річного віку; особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет та хронічні захворювання легень).
Враховуючи зростання кількості хворих на COVID-19 серед населення, погіршення епідемічної ситуації, основною причиною якої є недотримання карантинних вимог, Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області попереджає про необхідність дотримання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.
Бажаємо здоров’я Вам та Вашим родинам!
Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...
Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...
Продукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов'язані з умова...
Контроль за питним водопостачанням є пріоритетним питанням на території Вознесенського району. З 26...
Протягом п’яти місяців 2024 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській обл...
В сучасних умовах життя неможливо уявити вирощування овочів, фруктів та інших сільськогосподарських...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївські...
Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївські...
Вознесенське районне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області пові...