Res --> 1 Офіційний сайт міста Південноукраїнська | Обстеження суб’єктів господарювання торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами
AA

Обстеження суб’єктів господарювання торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами

УВАГА!

Шановні жителі м. Южноукраїнська!

Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає Вашу увагу, що в зв’язку з підвищенням захворюваності на  коронавірусну хворобу та з метою контролю дотримання суб’єктами господарювання  профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,  проводяться перевірки суб’єктів господарювання  торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами.  Звертаємо увагу, що при відвідуванні Вами об’єктів торгівлі,  необхідно бути пильними та дотримуватися вимог, передбачених постановою Кабінету Міністрів України. В разі виявлення порушень повідомляйте органи місцевого самоврядування та Держпродспоживслужбу.

Водночас повідомляємо про вимоги, які повинні дотримуватися суб’єктами господарювання при торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19:

Перед початком зміни проводиться температурний скринінг усім працівникам.

На вході до закладу торгівлі, а також на кожному вході до торговельно-розважального центру повинні бути:

- розміщені інформаційні матеріали щодо профілактики коронавірусної хвороби (COVID-19) та повідомлення з проханням до відвідувачів залишатися вдома (утриматися від відвідування) при наявності ознак респіраторних захворювань;

- організовані місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками;

Дозволяється одночасне перебування відвідувачів у закладі з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м. площі зали обслуговування.

Необхідно обмеження контакту між працівниками та відвідувачами шляхом організації обслуговування з дотриманням принципу соціального дистанціювання 1,5м.

Дозволяється організований допуск відвідувачів та перебування у закладі  лише у респіраторі або захисній масці ( у тому числі саморобній), так , щоб були покриті ніс та рот.

Адміністрація/персонал самостійно забезпечує та контролює виконання умов з недопущення черг. Біля місць потенційного скупчення людей повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами не менше 1,5 м.

Ручки корзинок та візків для покупок  повинні оброблятися дезінфекційним засобом і розташовуватись окремо з табличкою «Продезінфіковано».

Використані відвідувачами корзини та візки складаються окремо, проводиться дезінфекційна обробка ручок перед наступним використанням.

Працівники закладів торгівлі, в тому числі, які видають замовлення та здійснюють розрахунок повинні бути одягнені в медичну маску або респіратор та одноразові рукавички(ЗІЗ).

Після кожного зняття ЗІЗ та одягання медичної маски або респіратора, одноразових рукавичок працівники миють руки з милом та обробляють антисептиком.

Суб’єкт господарської діяльності повинен забезпечити:

- постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах;

- інформування клієнтів щодо встановлених обмежень та умов обслуговування в закладі та на офіційних сторінках в мережі Інтернет та соціальних мережах;

- проведення вологого прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів (ручки дверей, місця сидіння, раковини, столи тощо з використанням миючих та дезінфекційних (в кінці зміни) засобів не рідше ніж кожні 2 години, перед відкриттям та після закінчення робочого дня/зміни;

- організувати централізований збір використаних ЗІЗ, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;

- обмежити масові збори працівників в закритих приміщеннях;

- тимчасово відсторонити від роботи особи з групи ризику ( особи, які досягли 60-річного віку; особи, які мають хронічні захворювання, що пригнічують імунітет та хронічні захворювання легень).

Враховуючи зростання кількості хворих на COVID-19 серед населення, погіршення епідемічної ситуації, основною причиною якої є недотримання карантинних вимог, Арбузинське міжрайонне управління Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області попереджає про необхідність дотримання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину, що є запорукою Вашого здоров’я.

Бажаємо здоров’я Вам та Вашим родинам!

Читайте також

Державна реєстрація потужностей операторів ринку або отримання експлуатаційного дозволу операторами ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або обігом кормів!

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області з...

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївс...

Значення хімічних речовин, що входять до складу питної води, та їх вплив на стан здоров’я населення

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Питна вода — основа життя, і її якість безпосередньо впливає на здоров’я людей. Вода кла...

Щодо небезпеки споживання харчових продуктів придбаних в не встановлених для торгівлі місцях (стихійні ринки)

Вознесенське РУ ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...

Щодо небезпеки споживання харчових продуктів придбаних в не встановлених для торгівлі місцях (стихійні ринки)

Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Єдиним законним місцем для торгівлі харчовими продуктами, крім продовольчих магазинів, є агропродово...

До відома операторів ринку, що здійснюють виробництво та/або обіг харчових продуктів

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Продукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов'язані з умова...

Моніторинг водопостачання у Вознесенському районі: заходи для покращення якості

Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Контроль за питним водопостачанням є пріоритетним питанням на території Вознесенського району. З 26...

Щодо здійснених заходів державного контролю, пов’язаних із харчовими отруєннями серед населення

Вознесенське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області

Протягом п’яти місяців 2024 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській обл...