Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС завершено повірку АСКРО
AA

На ПАЕС завершено повірку АСКРО

27 вересня в філії «ВП «Південноукраїнська АЕС» завершено другий етап щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), які встановлені на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження атомної станції.

У рамках другого етапу виконано повірку блоків детектування в м. Южноукраїнськ (лабораторія зовнішньої дозиметрії філії «ВП ПАЕС»), на ремонтно-механічному заводі філії «ВП «Атоменергомаш», у м. Вознесенськ, селищах Арбузинка, Доманівка, селах Благодатне,  Агрономія.

Проводили повірку фахівці державного підприємства «Київський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування демонтували, а після проведення необхідних процедур встановили на штатні місця.

Усі блоки детектування успішно пройшли процедуру повірки, про що філії «ВП «Південноукраїнська АЕС» видано Свідоцтво встановленого зразка.

Нагадуємо, що під час першого етапу, який проводився в серпні, було проведено повірку блоків детектування, встановлених у місті Южноукраїнськ (СК «Олімп»), селищах Олександрівка, Костянтинівка, селах Новоселівка, Акмечетські ставки, Кузнецове, Іванівка, Бузьке.

*Повірка - обов'язкова процедура, яка проводиться з метою підтвердження достовірності виконуваних вимірювань.

Читайте також