Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС розпочалась перевірка готовності до зими
AA

На ПАЕС розпочалась перевірка готовності до зими

У філії «ВП ПАЕС» стартувала перевірка готовності підприємства до роботи в осінньо-зимовий період. Комісія працюватиме до кінця цього тижня. За результатами буде оцінено виконання філією організаційно-технічних заходів, спрямованих на підготовку обладнання, будівель, споруд і персоналу до несення зимових навантажень. Аналогічні перевірки вже успішно пройшли в інших філіях акціонерного товариства НАЕК «Енергоатом»: на Рівненській АЕС, в Атоменергомаші, Аварійно-технічному центрі.

На Південноукраїнській АЕС інспекційну комісію у складі представників Енергоатому та Держенергонагляду України  очолив заступник директора департаменту модернізації, виконавчої дирекції з виробництва та ремонтів AT «НАЕК «Енергоатом» Петро Заниборщ.

Голова комісії підкреслив, аби максимально плідно попрацювати під час інспекції, протягом місяця його колеги вели конструктивний діалог з організаторами перевірки на ПАЕС, виробничо-технічною службою. Обговорювались програма перебування на підприємстві, заплановані заходи. Зокрема, протягом тижня мають перевірити всі основні підрозділи Південноукраїнської АЕС – реакторні, турбінні, хімічний та електричний цехи, а також інші. За результатами оглядів та обходів буде складено відповідний акт готовності підприємства до роботи у період несення максимального навантаження. 

«В умовах постійних терористичних атак з боку росії безперебійне виробництво електроенергії є пріоритетним питанням для всіх. Через обстріли обладнання та люди на АЕС змушені працювати на межі своїх можливостей. І це теж будемо враховувати під час перевірки», – зазначив голова комісії AT «НАЕК «Енергоатом» з перевірки готовності ПАЕС до роботи взимку Петро Заниборщ. 

Безпечна та надійна робота атомної станції важлива як в цілому для стабільності енергосистеми України, так і для міста-супутника енергетичного об’єкта, Южноукраїнська, а також села Костянтинівка зокрема, адже забезпечує їх тепло- та водопостачанням.

 

Читайте також