Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зміни до порядку отримання акта догляду
AA

Зміни до порядку отримання акта догляду

16 серпня 2024 року Кабінет Міністрів України вніс зміни  до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період, які затверджені постановою №930. Відповідно до нових правил зміни набула процедура оформлення відстрочки від мобілізації за п.9, 13, 14 ч.1 ст.23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", процедура отримання акта встановлення факту здійснення догляду, перелік документів для оформлення відстрочки від мобілізації.

Відміна акта догляду для п.13 ч.1 ст.23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію"

Головне нововведення полягає у відміні оформлення та подачі акта встановлення факту здійснення догляду для військовозобовʼязаних, які мають право на відстрочку на підставі наявності одного із своїх батьків з інвалідністю I чи II групи або одного з батьків дружини (чоловіка) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи. Тобто, відтепер подавати акт догляду тим, хто оформляє відстрочку за п.13 ч.1 ст.23 Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", НЕ потрібно.

Відтепер акт догляду потрібно тільки військовозобов’язаним, які здійснюють постійний догляд за особами, зазначеними у пунктах 9 і 14 частини першої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, та не отримують компенсації (допомоги, надбавки) на догляд за ними.

Оновлена процедура отримання акта встановлення факту здійснення догляду

Військовозобовʼязані, які оформляють відстрчоку за пунктами 9 і 14 для розгляду питання надання їм відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації звертаються за встановленням факту здійснення постійного догляду із заявою у довільній формі на ім’я міського голови виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради за адресою задекларованого/ зареєстрованого місця проживання особи, зазначеної у пунктах 9 і 14 частини першої статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, за якою здійснюється догляд.

Комісія із встановлення факту здійснення особою постійного догляду здійснює розгляд заяви протягом десяти календарних днів з дати її подання.

За результатами роботи комісія із встановлення факту здійснення особою постійного догляду складає та надає військовозобов’язаному акт про встановлення факту здійснення особою постійного догляду (додаток 8 оновлений).

 

Читайте також

Державною службою України з питань праці розпочато інформаційну кампанію «Виходь на світло!»

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Незадекларована праця – це свідоме уникнення роботодавцями і працівниками офіційного оформленн...

Як мешканцям прифронтових територій отримати фінансову допомогу для купівлі твердого палива?

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Нещодавно Кабмін ухвалив постанову «Про затвердження Порядку надання одноразової гро...