Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС привітали нацгвардійців
AA

На ПАЕС привітали нацгвардійців

26 березня на Південноукраїнській АЕС пройшли урочисті заходи з нагоди Дня Національної гвардії України. Вітали бійців військової частини 3044, які відповідають за охорону та оборону підприємства. 

З початком повномасштабного вторгнення росії до України роботи у підрозділу побільшало. Окрім захисту Південноукраїнської АЕС, військовослужбовці взяли під свій контроль Ташлицьку ГАЕС та Олександрівську ГЕС. Також почали здійснювати протиповітряну оборону  енергокомплексу, мобільні вогневі групи залучаються у разі загрози шахедів.  Для надійної оборони об'єкта збільшено штат військової частини 3044, окрім контрактників, тепер до неї входять ще й мобілізовані захисники. 

Командир підрозділу Олег Худолій привітав бійців зі святом, подякував їм за якісну службу і відповідальне ставлення до своїх обов'язків: «Ми продовжуємо обороняти наш об’єкт, обсяги завдань зросли, додалась функція оборони неба, раніше не притаманна нашому підрозділу. Проте  ми підійшли до цього з розумінням, повагою і честю. Виконуємо всі службові завдання, покладені на нас». 

Олег Худолій також зазначив, що починаючи з 2014 року підрозділ допомагає Збройним Силам України тиснути ворога. На фронт  регулярно направляють бойові групи. Хоробрі та безстрашні нацгвардійці готові стояти за Перемогу до кінця. На жаль, з початку повномасштабного вторгнення троє військових частини 3044 склали голову за те, щоб не дати ворогу захопити українські території. 

Заступник генерального директора Південноукраїнської АЕС з фізичного захисту та режиму Дмитро Башкін підкреслив, що саме нацгвардійці стали першими, хто дав відсіч агресору під час нападу на Україну.

З нагоди 10-річного ювілею Національної гвардії України та за сумлінне виконання службових обов’язків, самовідданість і мужність більш як 40 бійців були відзначені почесними грамотами генерального директора Південноукраїнської АЕС, обласної військової адміністрації, Вознесенської районної військової адміністрації, Южноукраїнської міської ради, Південного Одеського територіального управління НГУ та командувача оперативного угрупування військ “Таврія”.

 

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...