
Як зупинити амброзію: поради для кожного українця
Полинолиста амброзія – найпоширеніший вид амброзії в межах України. Рослина швидко розмножуєть...
Res --> 1
Морозиво – це ласощі від яких не відмовиться практично жодна людина у світі попри вік, стать і національність. Високопоживний смачний харчовий продукт, який виробляють в переважно спеціалізованих цехах і на фабриках при холодильних комбінатах, на молочних підприємствах. Крім того, безпосередньо в ресторанах, їдальнях і кафе виготовляють м’яке морозиво. Проте слід зауважити, найважливіший показник на етикетці морозива на який необхідно звернути увагу - це маркування ДСТУ Для морозива є три стандарти:
Відповідно до ДСТУ 4735:2007, пункту 5.4.1 маркування повинно містити наступну інформацію:
- найменування морозива;
- найменування і місцезнаходження виробника (юридична адреса, із зазначенням країни і, при розбіжності з юридичною адресою, адреса виробництва );
- товарний знак виробника (при наявності);
- склад морозива;
- харчові добавки, ароматизатори, інгредієнти з генетично модифікованих джерел (при їхньому застосуванні);
- масу нетто;
- харчову цінність 100 грамів продукту;
- дату виготовлення;
- умови зберігання;
- термін зберігання;
- інформацію про сертифікацію (знак відповідності), при необхідності;
- штрих код згідно з ДСТУ 3147 (для споживчої тари)
- зазначення дійсного стандарту.
Розповімо детально, що означає найменування морозива на етикетці.
Якщо було використано ароматизатор натуральної ванілі чи ванілін, у найменуванні морозива зазначають термін «з ароматом ванілі».
ТОЖ БУДЬТЕ УВАЖНІ І СМАКУЙТЕ НА ЗДОРОВ’Я!
Полинолиста амброзія – найпоширеніший вид амброзії в межах України. Рослина швидко розмножуєть...
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, що у зв’язку з пошир...
Одним із важливих аспектів безпеки дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти є запоб...
Ящур – це гостропротікаюче висококонтагіозне вірусне захворювання, яке здебільшого вражає вели...
Гепатит А — це вірусне захворювання печінки, яке передається переважно фекально-оральним шляхо...
З початком весняно-літнього сезону на споживчому ринку з’являється велика кількість ранніх ово...
Кишкові інфекції мають сезонні коливання, тому в теплу пору року найчастіше спостерігаються епідеміо...
Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області по...
На постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області стоїть пита...
Ботулізм — це серйозне інфекційне захворювання, якого можна уникнути, дотримуючись простих, ал...