До відома операторів ринку, що здійснюють виробництво та/або обіг харчових продуктів
Наразі в регіонах України відбуваються віялові відключення систем електропостачання, що, в свою черг...
Res --> 1
Морозиво – це ласощі від яких не відмовиться практично жодна людина у світі попри вік, стать і національність. Високопоживний смачний харчовий продукт, який виробляють в переважно спеціалізованих цехах і на фабриках при холодильних комбінатах, на молочних підприємствах. Крім того, безпосередньо в ресторанах, їдальнях і кафе виготовляють м’яке морозиво. Проте слід зауважити, найважливіший показник на етикетці морозива на який необхідно звернути увагу - це маркування ДСТУ Для морозива є три стандарти:
Відповідно до ДСТУ 4735:2007, пункту 5.4.1 маркування повинно містити наступну інформацію:
- найменування морозива;
- найменування і місцезнаходження виробника (юридична адреса, із зазначенням країни і, при розбіжності з юридичною адресою, адреса виробництва );
- товарний знак виробника (при наявності);
- склад морозива;
- харчові добавки, ароматизатори, інгредієнти з генетично модифікованих джерел (при їхньому застосуванні);
- масу нетто;
- харчову цінність 100 грамів продукту;
- дату виготовлення;
- умови зберігання;
- термін зберігання;
- інформацію про сертифікацію (знак відповідності), при необхідності;
- штрих код згідно з ДСТУ 3147 (для споживчої тари)
- зазначення дійсного стандарту.
Розповімо детально, що означає найменування морозива на етикетці.
Якщо було використано ароматизатор натуральної ванілі чи ванілін, у найменуванні морозива зазначають термін «з ароматом ванілі».
ТОЖ БУДЬТЕ УВАЖНІ І СМАКУЙТЕ НА ЗДОРОВ’Я!

Наразі в регіонах України відбуваються віялові відключення систем електропостачання, що, в свою черг...
Залишаючись без світла під час відключення електроенергії - генератори стають незамінними помічникам...
У зв’язку з можливими перебоями електропостачання важливо заздалегідь подбати про безпечне збе...
Кинути палити досить непросто. Основним та самим простим способом позбавлення нікотинової залежності...
Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області застерігає від небезпечного карантин...
Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, в межах контролю питног...
Вірус Коксакі – це ентеровірус, який належить до родини Picornaviridae. Він може викликати інф...
Сарана – це спільна назва шкідливих видів комах ряду прямокрилих (Orthoptera) підряду саранопо...
Полинолиста амброзія – найпоширеніший вид амброзії в межах України. Рослина швидко розмножуєть...