Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнці провели в останню путь Руслана Брагара
AA

Южноукраїнці провели в останню путь Руслана Брагара

Війна продовжує викарбовувати сумний список воїнів, яких втратила наша громада. Сьогодні южноукраїнці провели в останню путь 24-річного мінометника, що загинув 3 січня нинішнього року.

Руслан Брагар народився і виріс у Южноукраїнську, захоплювався боксом. Після дев'ятого класу школи № 2 вступив до морського фахового коледжу Херсонської Державної Морської Академії. Його батько, Ігор Васильович, був призваний до лав ЗСУ ще у 2014 році. Декілька років тому, після закінчення коледжу Руслан разом із другом також вирішили захищати Батьківщину. Спочатку хлопець служив під Харковом разом із батьком, та згодом його перевели в інші війська. У грудні 2022 року Руслан востаннє опинився у сімейному колі, отримавши відпустку. Про війну рідним не розповідав, не хотів зайвих хвилювань. Згодом повернувся на фронт. Руслан завжди виходив на зв'язок з сім’єю хоча б раз на добу, та третього січня зв'язок з воїном обірвався. Тиша, що лякала, тривала декілька днів. А 6 січня рідним принесли страшну звістку… Як зазначено у сповіщенні про смерть, старший навідник мінометного взводу під час виконання бойового завдання загинув в районі Гуляйполя, натрапивши на мінно-вибухове загородження.

На церемонії прощання зі словами співчуття до сім’ї героя звернулися секретар Южноукраїнської міської ради Олександр Акуленко та заступник командира роти охорони лейтенант Максим Війтєв.

Військові віддали загиблому почесті. Прапор, яким була обгорнута труна, Максим Війтєв передав батькам Руслана. Хвилиною мовчання присутні вшанували героїв, що поклали своє життя на вівтар незалежності та свободи України. Незважаючи на мороз та вітер, багато южноукраїнців прийшли вклонитися молодому солдату і подякувати за подвиг. Стоячи на колінах, жителі громади провели героя в останній шлях.

Вічна тобі пам’ять, Руслане! Спочивай з миром…