Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнський міський центр соціальних служб інформує
AA

Южноукраїнський міський центр соціальних служб інформує

Тема домашнього насильства була і залишається актуальною в умовах сьогодення.     

З метою підтримки постраждалих осіб від домашнього та гендерно зумовленого насильства, на Миколаївщині функціонують Денні центри та мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, а також спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від насильства; міські та обласні притулки; інтегрований центр комплексної підтримки; мобільний простір для жінок і дівчат «Вільна»; сектор захисту та соціально-психологічної підтримки дітей у процесі правосуддя Барнахус.

Южноукраїнська міська територіальна громада входить до числа тих, громад, яка надає можливість для постраждалої особи бути у безпеці та почувати себе захищеною.  Створений у 2022 році Денний центр соціально-психологічної допомоги для постраждалих осіб, мобільна бригада, яка функціонує при Денному центрі забезпечують потреби громади, адже відпрацьований  налагоджений механізм взаємодії з правоохоронними органами, закладами охорони здоров’я, освітніми установами, органами місцевого самоврядування та службою у справах дітей Южноукраїнської міської ради дозволяє максимально швидко реагувати на звернення та надавати послуги відповідно до потреб клієнтів: консультації, інформування, соціальний супровід, перенаправлення тощо.

У понеділок, 15 квітня, у Миколаєві  відбувся захід спрямований на підтримку таких спеціалізованих служб:  від Фонду ООН у галузі народонаселення UNFPA Ukraine та за участі представників ГО «Віра, Надія, Любов» керівникам центрів соцільних служб та центрів надання соціальних послуг при яких і створено вищевказані служби  були передані  технічні засоби для забезпечення й покращення діяльності Мобільних бригад.

Директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської військової адміністрації Оксана Єльчієва наголосила на тому, що значна увага в області приділяється профілактиці та попередженню насильства. Активно проводиться робота щодо наближення надання соціальних послуг до мешканців віддалених населених пунктів, в тому числі і завдяки розбудові мережі спеціалізованих служб – надавачів послуг особам, які постраждали від насильства. «Дуже важливо, щоб жінки знали та розуміли куди їм можна звернутися по допомогу та не залишитися наодинці зі своєю бідою. Ми завжди наголошуємо, головне – не замовчувати проблему, а звертатись по допомогу якомога швидше».

 

Читайте також

Головна цінність

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

16 квітня фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб Ольга ...

Відповідальне батьківство

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

11 квітня 2024 року було проведено 4 заняття «Як стабілізувати себе?», під час яког...

Здоровий спосіб життя

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Южноукраїнський міський центр соціальних служб протягом року проводить  інформаційно-просвітниц...

Виїзд мобільної бригади

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 квітня в реагування на повідомлення відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївські...

Шановні мешканці громади!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Упродовж 2024 року Миколаївським обласним центром соціальних служб заплановане проведення навчання з...

Упродовж І кварталу 2024 року здійснено 56 відвідувань сімей, в яких зафіксовано випадки домашнього насильства

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В реагування на повідомлення мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраж...