Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулися громадські слухання щодо внесення змін до Генерального плану с.Бузьке
AA

Відбулися громадські слухання щодо внесення змін до Генерального плану с.Бузьке

В суботу, 10.02.2024, в сесійній залі, що за адресою: бульвар Квітковий, 9 відбулися громадські слухання щодо внесення змін до Генерального плану с.Бузьке.

Організатором проведення громадських слухань був замовник даної містобудівної документації - Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради (в особі відділу містобудування та архітектури).

Громадські слухання проводилися за участю розробника містобудівної документації  - ТОВ "Проектне бюро "БАЗИС" (м.Одеса).

В громадських слуханнях взяли участь небайдужі мешканці села Бузьке, староста Костянтинівського старостинського округу, депутат Южноукраїнської міської ради, місцеві медіа. 

Проектними рішеннями територія с. Бузьке зменшується на 5,0517 га за виключення з меж населеного пункту територій природо-заповідного фонду, представлених національним природним парком «Бузький Гард».

Проектними рішеннями містобудівної документації  передбачено:

- розпланувати територію скверу у центральній частині села між будівлями будинку культури та торгового регіональним ландшафтним парком «Гранітно-степове Побужжя»;

-  розміщення церкви по вулиці Рильського;

- будівництво соціального житла шляхом реконструкції існуючих будівель недіючих освітніх закладів – дитячого садка та школи;

- розташування складських об’єктів IV класу шкідливості у північній частині села на місці зруйнованої будівлі ферми великої

рогатої худоби;

- визначити межі прибережної захисної смуги р. Південний Буг та інших водних об'єктів, з урахуванням ситуації, що склалася, та вимог Водного та Земельного кодексів України;

- визначити земельну ділянку для розміщення водозаборів;

- визначити земельну ділянку для розміщення полігонів твердих побутових відходів та місць поховань;

- включити в межі населеного пункту с. Бузьке земельні ділянки, які були виділені мешканцям селища для індивідуального житлового будівництва.

Під час перебігу громадських слухань кожен учасник мав можливість надати свої пропозиції та зауваження до містобудівної документації.

Одне із питань, яке турбувало найбільше - це відсутність централізованого водоостачання в селі.  Цю пропозицію було взято в роботу, в Генеральний план села Бузьке будуть внесені відповідні зміни.

Також, порушувалося питання щодо будівництва гаражів вздовж річки Південний Буг. Дане питання складне, оскільки за інформацією управління екології Миколаївської облдержадміністрації дана територія частково увійшла до Смарагдової мережі (мережа  природоохоронних територій європейського значення), де будувати заборонено. З даного питання,  розробником  містобудівної документації було обіцяно звернутися до відповідного Міністерства України за отриманням погодження.

Всі пропозиція та зауваження будуть відображені в протоколі, який буде розміщений на офіційному веб-сайті Южноукраїнської громади в розділі "Генеральний план с. Бузьке"

Загалом, за результатами обговорення, дану містобудівну документації було підтримано одноголосно із пропозиціями, що озвучували учасники громадських слухань.

 

 

Читайте також