Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Трагедія Крут. Крізь призму минулого і сучасного». Історичний екскурс
AA

«Трагедія Крут. Крізь призму минулого і сучасного». Історичний екскурс

29 січня Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут, які боролися та загинули за вільну Україну. Відтак з нагоди цієї дати, в міській бібліотеці для дітей відбувся історичний екскурс «Трагедія Крут. Крізь призму минулого і сучасного».

Бібліотекарі зазначили, що ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її.

Користувачі бібліотеки здійснили мандрівку в минуле сторінками трагічної історії нашого народу. Присутні мали змогу переглянути книжкову викладку літератури «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ».

Крути  – героїчна мить на сторінках історії українського державотворення. Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами й далі горить і буде горіти в серцях майбутніх поколінь.

 

 

 

Читайте також

Обласна акція "Ми вистоїмо!"

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

13 червня 2024 року Южноукраїнська міська територіальна громада приєдналася до обласної акції «...

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ятого всеукраїнського конкурсу юних скрипалів та віолончелістів імені Вадима Червова

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ято...