Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ROBOfirst – більше ніж роботи! «Совенята» - активна і позитивна команда
AA

ROBOfirst – більше ніж роботи! «Совенята» - активна і позитивна команда

Вітаємо учнів факультативу з робототехніки Южноукраїнської гімназії №1, команду «Совенята»,  яка 11 – 12 березня були учасниками фестивалю робототехніки «ROBOfirs – більше ніж роботи».

Фестиваль «ROBOfirst – більше ніж роботи!» — це масштабна міжнародна подія у сфері освіти, науки і техніки, де талановиті, творчі, ерудовані діти віком від 6 до 16 років зі всієї України продемонстрували свої вміння у сфері конструювання, робототехніки, програмування, інженерії і архітектури.

У рамках фестивалю було представлено два найбільших світових конкурси з науки та робототехніки – Всеукраїнський чемпіонат FIRST LEGO League (для дітей 10-16 років) та Всеукраїнський фестиваль FIRST LEGO League Junior (для дітей 6-10 років).

Завдяки отриманому у жовтні гранті учні Южноукраїнсько гімназії №1 разом зі своїм наставником, учителем інформатики Патранюк Іриною Петрівною стали учасниками Всеукраїнського чемпіонату FIRST LEGO League.

Більше 1000 дітей з усієї України продемонстрували своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи на тему “Пліч-о-пліч з тваринами”. Протягом останніх 6 місяців учасники команди «Совенята»  досліджували взаємодію людей та безхатніх тварин, які гинуть під колесами автомобілів. Дізнавались, яким чином ми впливаємо одне на одного, і як можна покращити нашу взаємодію. Діти відвідували та доглядали за собаками у міському притулку, розклеювали на дошках об’яв інформацію, виготовляли та встановлювали на території автостоянок спеціальні знаки, запропонували водіям використовувати  ультразвукові пристрої та розробили макет розпилювача з ефірними маслами, якими можна відлякувати тварин, що ховаються під  автомобілями. Це дасть змогу унеможливити загибель тварин та пошкодження майна. Учасники у процесі дослідження здружились, стали справжньою командою, навчились прислухатися один до одного та ділитись досвідом з іншими. Основні цінності FLL стали невід’ємною частиною дитячого життя.  На фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи!» було представлено близько 134 різних дитячих проектів-стартапів на цю тему.

Учасники фестивалю отримали безліч позитивних емоцій, нових друзів, дізнались багато цікавого, адже відвідали LEGO-майстер-класи з робототехніки, архітектури, математики та географії,  бажаючі зіграли у робофутбол, робогонки та покерували роботом-захоплювачем, нанесли  аквагрим, брали участь у майстер-класі зі сворення власної відеогри, познайомились з собаками-терапевтами.

Перемога команди у номінації «Презентація ІІ нагорода» та отримання LEGO – кубку, медалей, сертифікатів і подарункових наборів LEGO – додали «Совенятам» гарного настрою, натхнення на участь у наступному році.

Дякуючи адміністрації Южноукранської гімназії №1, управлінню освіти Южноукраїнської міської ради та батькам учасників команди «Совенята», на сьогоднішній день ми можемо впевнено говорити: «Робототехніка в гімназії – це реально!».

Підготовка даного фестивалю показала результат спільної творчої роботи  учнів, педагогів та батьків. Особлива подяка батькам, які живуть інтересами своїх дітей - Овчінникову Андрію Олександровичу, другому тренеру команди; Стуліній Людмилі Миколаївні, волонтеру фестивалю «ROBOfirst»; Ніколенко Ірині Миколаївні, Дьоміній Ользі Вікторівні та Віричу Ігорю Павловичу.

                                                                                                

 

 

 

 

Читайте також

Прибираємо громаду разом

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  Відповідно до Розпорядження міського голови від 15.04.2024 року №110-р «Про проведен...

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...

Вітаємо з перемогою!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

30 березня у місті Черкаси відбувся відкритий Чемпіонат Фітнес-турніру «СУЗІР’Я  FI...

До уваги батьків і учнів!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

В розкладі руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ –...

Шановні батьки!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 01.04.2024 року на маршрут Южноукраїнськ-МПЗ-МПЗ-Южноукраїнськ виходе «Шкільний автобус&raqu...

Увага! Вакансія

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Управління освіти Южноукраїнської міської ради ім. Б. Грінченка інформує про наявну вакансію техн...

НМТ-2024: старт реєстрації

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

З 14 березня до 11 квітня усі, хто планує вступати до закладів вищої освіти на бакалаврські про...