Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проведена робота щодо встановлення власника несанкціонованого звалища відходів
AA

Проведена робота щодо встановлення власника несанкціонованого звалища відходів

Відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради під керівництвом заступника міського голови Сергія Горностая була проведена робота з виявлення порушника благоустрою, який після виконання будівельних робіт здійснив складування будівельного сміття у несанкціонованому місці – на узбіччі ґрунтової дороги біля відділення «Нової Пошти» № 1 (вул. Молодіжна, 6-г) в бік села Костянтинівка.

Небайдужі жителі міста повідомили про дане правопорушення та зафіксували транспортний засіб «КАМАЗ», який належить ТОВ «ДОРБУД 777». Саме цим КАМАЗом вивозилися будівельні відходи.

Встановлено, що будівельне сміття було вивезене за вказівкою гр. Єрьоменко від магазину за адресою: бульвар Шкільний, 2, де наразі виконуються земельні роботи без отримання дозволу на порушення благоустрою.

На місце порушення природоохоронного законодавства було викликано наряд Відділення поліції № 3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївській області, інспектора з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади та складено заяву і протокол про адміністративне правопорушення, відповідно до якого порушнику надано час на ліквідацію несанкціонованого сміттєзвалища. У разі невиконання протоколу буде відкрито кримінальне провадження по даній справі. 

Відповідно до ЗУ «Про відходи», забороняється несанкціоноване скидання і розміщення відходів, у тому числі побутових на території міст та інших населених пунктів та в інших місцях, що може створювати небезпеку для навколишнього природного середовища та здоров’я людини. Тобто, розміщувати відходи дозволяється лише у спеціально відведених для цього місцях, які не допускають негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я людей.

– Дякуємо мешканцям міста за сигнал. Міська влада відреагувала миттєво. На жаль, виявились дуже неприємні речі, коли місцевий підприємець, який до того ж є депутатом міської ради, дозволяє собі забруднювати наше місто.

Звертаюсь ще раз до мешканців міста та керівників підприємств, що складування сміття у непризначених для цього місцях тягне за собою накладення штрафів, та навіть цивільну і кримінальну відповідальність. В Южноукраїнській міській територіальній громаді функціонує полігон твердих побутових відходів, який працює щодня. Для вивезення відходів звертайтесь до комунального підприємства «Житлово-експлуатаційне об’єднання». Якщо у вас немає машини, це підприємство має для вивозу свій транспорт. Давайте разом берегти наше довкілля, - сказав Сергій Горностай.

До відома: номер телефону КП «ЖЕО»:5-51-74

Графік роботи полігону: з 8.00 до 17.00

На сьогоднішній день вартість захоронення 1 кв.м сміття складає 21,82 грн.

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...