Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Готуємось до нового навчального року з першими труднощами від учасників «Prozorro»
AA

Готуємось до нового навчального року з першими труднощами від учасників «Prozorro»

Готуючись до обов’язкового переходу з 1 серпня на здійснення допорогових закупівель через електрону систему «Prozorro», управління освіти вирішило максимально попрацювати в цьому напрямку на перехідному етапі. Слід відзначити, що певний досвід в управлінні освіти вже є; він був набутий у IV кварталі 2015 року. Кінцевий результат, на який розраховує будь-який замовник,  має бути позитивним. Так в більшості випадків було у 2015 році,  так по певних позиціях відбулось у 2016 році. Провівши електронні допорогові торги, наприклад, по утилізації люмінесцентних ламп управління освіти заощадило 44500грн., що дало змогу здати на утилізацію значно більшу кількість ламп; переможцем стало ТОВ «Екопрактик» м. Черкаси, яке оперативно виконало свої зобов’язання відповідно до укладеного договору. Аналогічно управління освіти зпрацювало і з ФОП «Епік» м. Вінниця, яке стало переможцем на постачання крейди і класних журналів, де було заощаджено 13130грн.,  а вирішення організаційних питань по доставці заслуговує  тільки на слова вдячності; тільки з позитивної сторони можна відмітити ТОВ «Укрпапір» м. Київ, з яким управління освіти заощадило на закупівлі чистящих і миючих засобів, і які оперативно спрацювали по доставці. Є й інші позитивні приклади.

Але не все так просто в цілому.  Сьогодні мають місце конкретні випадки коли управління освіти опинилось заблокованим у отриманні певних матеріалів, обладнання, меблів, тощо. Втративши певний дорогоцінний час на проведення самої процедури, управління освіти не в змозі отримати товар так необхідний на даному етапі для підготовки закладів до нового навчального року.

Так ПП «Оптторг» м. Одеса які стали переможцями по закупівлі лінолеуму протягом 3-х тижнів не виконують свої зобов’язання, пояснюючи тим, що відсутній транспорт (хоча це було обговорено в умовах договору); Криворізьський суриковий завод не постачає фарбу протягом вже 2,5 тижні: причина – безпідставне зволікання; по учнівських меблях оголошували торги двічі – потенційний переможець ФЛП «Дроздовський» м. Миколаїв, пропозиція якого не відповідає заявленим технічним параметрам і який висуває претензії до управління освіти що воно відмовляється у нього закуповувати не такі, як потрібні меблі та звинувачує у зговорі з іншими учасниками, які дотримались технічних характеристик. Такий стан справ говорить про те,  що не все так бездоганно працює в системі «Prozorro»,  що процеси оскарження сьогодні займають тривалий час, що  потрібно створювати реєстр недоброякісних виконавців, що мабуть  повинні бути певні виключення для певних товарів і робіт, які можна було б  закуповувати чи виконувати поза тендерними процедурами.

Сподіваємось що організатори електронного майданчика в перспективі будуть враховувати ось такі негативні моменти. А управлінню освіти  залишається по проблемним питанням або йти на черговий термін нових процедур, або намагатись їх вирішувати в інший спосіб до офіційного вступу в дію положень Закону України «Про публічні закупівлі».

 

Читайте також

В рамках реформування освіти

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

28 червня у м. Одеса відбулись громадські слухання «Реформа профільної середньої освіти: Микол...

Виїзне засідання робочої групи

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

5 червня Іванівську гімназію відвідала робоча група, яка була створена розпорядженням міського голов...

Зі святом Останнього дзвінка!

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

31 травня 2024 року у закладах загальної середньої освіти Южноукраїнської міської територіальної гро...

Дорогі  вчителі, батьки, учні!

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

Від імені Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету щиро вітаємо Вас зі святом останнь...

Очікувані зміни в рамках реформи

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Створення ліцеїв – це вимога реформи, яка триває в Україні, для впровадження профільної старшо...

До уваги жителів громади!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

 27.05.2024 року з 15.00 до 17.00 управління освіти Южноукраїнської міської ради&n...

Прибираємо громаду разом

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  Відповідно до Розпорядження міського голови від 15.04.2024 року №110-р «Про проведен...