Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Фахівці із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб здійснюють перевірку використання державної допомоги при народженні дитини
AA

Фахівці із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб здійснюють перевірку використання державної допомоги при народженні дитини

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2014 р. № 623 контроль  за цільовим використанням державної допомоги при народженні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям та створенням належних умов для повноцінного утримання та виховання дітей, здійснюється центрами соціальних  служб шляхом проведення вибіркового обстеження окремих сімей.

Протягом 2021 року в 91 сім’ї здійснено перевірку цільового використання державної допомоги при народженні дитини. Під час відвідування фахівцями із соціальної роботи ЮМЦСС складається акт перевірки цільового використання державної допомоги при народженні дитини, де вказуються умови, які створені для виховання та розвитку дитини,  наявність у дитини харчування та одягу відповідно до віку та сезону, наявність засобів гігієни, візка та ліжка тощо.

Інформуємо всіх, хто отримав допомогу при народженні дитини чи ще буде отримувати:

1. Фахівці зв’яжуться з вами по телефонам (які ви вказували в заявах при оформленні державної допомоги) і домовляться про зручний для вас час відвідування.

2. З метою запобігання поширення респіраторної хвороби COVID-19 на території Южноукраїнської міської територіальної громади фахівці використовують засоби індивідуального захисту (медичні маски, дезінфекційні засоби для рук, бахіли) .

3. При перешкоджанні перевірки інформація направляється до управління соціального захисті населення ЮМР.  

4. Фахівці із соціальної роботи виконують свої посадові обов’язки, тому просимо поставитися з розумінням.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Южноукраїнського міського центру соціальних служб за адресою:

б-р Цвіточний, 9 або  за телефоном: 5-96-24.

Чинне законодавство передбачає, що кожна сім’я в якій народилася дитина, має право отримати державну допомогу при її народженні.

Держава надає підтримку, але і залишає за собою право перевіряти цільове використання цих грошей.