Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги ветеранів!
AA

До уваги ветеранів!

«Як УБД отримати земельну ділянку?» - це одне з найчастіших питань з яким звертаються до Сервісного офісу у справах ветеранів.

Відповідно до ст. 121 Земельного кодексу України громадяни України мають право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної або комунальної власності для ведення:

- фермерського господарства;

- особистого селянського господарства;

- садівництва;

- для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд;

- індивідуального дачного будівництва;

- будівництва індивідуальних гаражів.

Громадяни України вільні у виборі розташування земельної ділянки, обирати можна по всій території України, без прив’язки до місця реєстрації особи. Тобто бажане місце розташування земельної ділянки (населений пункт) не залежить від місця проживання громадянина.

Відповідно до ст. 12 (п.14) Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надаються, серед інших, такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

АЛЕ – одними з видів документів, які необхідно додати до заяви на отримання ділянки є - «графічні матеріали, на яких зазначено бажане місце розташування земельної ділянки» та «довідка Держгеокадастру про одержання у власність земельної ділянки у межах норм безоплатної приватизації за певним видом її цільового призначення (використання), про наявність та розмір земельної частки (паю) (за згадою)».

Відповідно до пп. 5 п. 27 розділу X Земельного кодексу України під час дії воєнного стану безоплатна передача земель державної, комунальної власності у приватну власність, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою з метою такої безоплатної передачі, розроблення такої документації ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.

Враховуючи вищевикладене, можливість  розгляду заяв про передачу земельних ділянок у власність буде поновлена після закінчення воєнного стану в Україні за процедурою, визначеною законодавством України.

За інформацією відділу екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин

Читайте також

Отримали гуманітарну допомогу

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

10 червня Южноукраїнський міський центр соціальних служб отримав від  Відокремленого підрозділу...

Дякуємо за допомогу!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

07 червня до Денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства...

До уваги військовослужбовців!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

Інформація від юриста Що робити якщо не приймають рапорт? Військовослужбовець має право зверну...

Чи має право дружина загиблого Захисника України на позачергове забезпечення житловою площею або компенсацію за самостійно придбане житло після отримання ОГД 15 млн грн?

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

«Чи має право дружина загиблого Захисника України на позачергове забезпечення житлов...