Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 3 липня - Міжнародний День без поліетилену
AA

3 липня - Міжнародний День без поліетилену

3 липня відзначають Міжнародний День без поліетилену.

Весь світ спостерігає негативні наслідки життєдіяльності людини. Поліетилен - це один з найпоширеніших видів пластикових відходів, що засмічує довкілля. Викинуті пакети не піддаються біологічному розкладанню. Таким чином, вони утворюють стійке забруднення, їх складно збирати – пакети розносяться вітром по вулицях, полях, лісах та водних об’єктах. Щорічно тисячі тварин і птахів гинуть від поїдання пакетів.

За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових пакетів. При цьому щорічно до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, у тому числі, й поліетиленових пакетів. Для боротьби із забрудненням ними навколишнього середовища застосовуються різні заходи, і вже близько 40 країн ввели заборону або обмеження на продаж та виробництво пластикових пакетів.

Цього дня, в рамках всеукраїнської акції “День без поліетилену”,  пропонується замінити використання поліетиленових пакетів на альтернативні варіанти у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, сіток тощо.

Мета такої акції - привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразового пластику. Приєднатися до акції можуть як споживачі і громадські організації, так і супермаркети, магазини та ринки.

Закликаємо  усіх небайдужих мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади приєднатися до всеукраїнської акції і мінімум на день відмовитися від поліетиленових пакетів. Бережіть себе та нашу планету не тільки сьогодні, а й кожного дня!

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...