Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | В Южноукраїнську розпочинається голосування за нову назву міста
AA

В Южноукраїнську розпочинається голосування за нову назву міста

28 серпня відбулося засідання комісії з найменування та перейменування  назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади (дана комісія уповноважена щодо розгляду питання перейменування міста). Порядок денний складався з трьох питань:

1.   Ознайомлення з результатами опитування щодо третьої (альтернативної) назви міста Южноукраїнська.

2.   Визначення та затвердження трьох варіантів нової назви для перейменування міста Южноукраїнська.

3.   Визначення форми проведення громадського обговорення щодо перейменування міста.

Члени комісії мали змогу ознайомитися з усіма пропозиціями, які надходили до виконавчого комітету Южноукраїнської  міської ради. Під час голосування за кожну з них, переважною більшістю голосів членами комісії було підтримано  варіант – Бугогард як третій варіант для перейменування міста Южноукраїнська.

Після чого, члени комісії затвердили три варіанти нової назви для перейменування міста: Бугогард,  Гард, Південноукраїнськ.

Наступним кроком комісії було визначення місць для встановлення скриньок для голосування. Їх буде сім і розмістять їх у виконкомі (кабінет №19), ЦНАПі, управлінні соціального захисту на постійні основі з 04.09 по 22.09, спорткомплекс «Олімп», у ПК «Енергетик».  Аби охопити якнайбільшу кількість мешканців, працівники виконкому зі скриньками відвідають навчальні заклади, спорткомплекс «Олімп», та ПК «Енергетик». Молодь також вправі долучитися до перейменування, адже їм жити в цьому місті, вирішили члени комісії й визначили вік – з 16 років.

За планом, громадські обговорення почнуться четвертого вересня, а закінчяться 23 вересня. До кінця місяця комісія має полічити голоси та оприлюднити назву-переможницю. Незабаром на офіційному сайті з’явиться інформація щодо голосування. Громадяни зможуть детальніше ознайомитися з умовами та дізнатися номер гарячої лінії, куди вони звертатимуться з питаннями.

 

 

Читайте також