Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад до ефективної національної політики
AA

Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад до ефективної національної політики

Минулого тижня в Миколаєві відбувся Четвертий очний навчально-інформаційний захід "Громади - ветеранам". Він є частиною проєкту “Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад - до ефективної національної політики”, що реалізується Всеукраїнською асоціацією громад за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження” у партнерстві з ГО “Простір можливостей”. В заході взяли участь лідери та фахівці органів місцевого самоврядування Київської, Миколаївської, Херсонської, Кіровоградської та Одеської областей. Наше місто представляли міський голова Валерій Онуфрієнко та депутат міської ради Анастасія Палько.

Перед учасниками з доповідями виступали керівник проєкту, виконавчий директор Всеукраїнської асоціації громад Іван Слободяник, заступник Міністра у справах ветеранів України Максим Кушнір, в.о. директора Департаменту формування системи переходу Міністерства у справах ветеранів України Альона Скорзова, голова правління ГО «Простір можливостей», екс міністерка у справах ветеранів у 2019-2020 роках Оксана Коляда, директор з розвитку Всеукраїнської асоціації громад, координатор Проєкту Ігор Абрам’юк.

Одна із головних цілей заходу – почути про проблеми та потреби громад безпосередньо від фахівців органів місцевого самоврядування та лідерів громад, налагодити прямий діалог місцевого самоврядування з владою, експертною та ветеранською спільнотою.

Обговорювалися такі питання:

  • стан та перспективи розвитку державної ветеранської політики, роль місцевого самоврядування у її впровадженні та вдосконаленні;
  • впровадження фахівця із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб;
  • нові можливості для реінтеграції та реабілітації ветеранів. Огляд пілотних проектів Уряду та партнерів з неурядових організацій;
  • ветеранський напрям діяльності ВАГ та Проєкт «Реінтеграція ветеранів: від дієвих рішень для громад – до ефективної національної політики».

Також для представників територіальних громад протягом двох днів були проведені тренінги з таких тем, як повноваження фахівця із супроводу ветеранів та демобілізованих осіб, специфіка роботи з окремими цільовими групами (ветерани, члени родин, родини зниклих безвісти і полонених, родини загиблих), значимість програми поваги, подяки та вшанування, взаємодія з бізнесом та роботодавцями та інше.

За інформацією Миколаївської міської ради

Читайте також