Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проблеми розвитку туризму в громаді обговорювали за круглим столом
AA

Проблеми розвитку туризму в громаді обговорювали за круглим столом

Проблеми розвитку туризму в громаді сьогодні обговорювалися у залі засідань виконавчого комітету за круглим столом. Ініціювали та провели захід южноукраїнські журналісти ЮжкаNews.City в рамках проєкту «Медіатори», а взяли в ньому участь працівники виконкому на чолі з першим заступником міського голови Миколою Покровою, представники туристичного бізнесу, культурні, історичні діячі та активні жителі громади.

Гаслом зустрічі стала фраза: «Сьогодні війна, але я не можу відкладати своє життя». Тож в той час, коли мандрівки в інші країни унеможливлені з низки причин, є шанс значно розвинути саме внутрішній туризм. Присутні говорили про фактори, що стримують розвиток туризму в громаді. Серед них – проблеми з транспортною інфраструктурою, відсутність цікавих міні-локацій, кемпінгів, готелів тощо, занедбаність тих культурних та історичних локацій, які можуть бути цікавими жителям країни. Учасники круглого столу ділилися ідеями та шляхами їх втілення, досвідом інших міст, яким вдалося зацікавити велику кількість мандрівників (Дрогобич та інші). Говорили також про необхідність створення комунального підприємства, що займатиметься розвитком туризму, або делегування відповідних повноважень вже існуючим підприємствам. Начальник управління економічного розвитку Тетяна Тацієнко розповіла, що є багато грантових пропозицій, але більшість донорів готові співпрацювати не з місцевою владою, а з громадськими організаціями, яким набагато простіше реалізовувати ідеї за грантові кошти.

Микола Покрова висловив готовність влади підтримати громадські ініціативи та, у разі можливості, всебічно сприяти перетворенню Южноукраїнської громади на туристичну перлину. Наприкінці круглого столу його учасники домовилися про наступну зустріч, на яку запрошені ті, хто готовий до створення громадської організації. Відбудеться вона у п’ятницю, о 10:00, у редакції газети «Контакт».

 

 

Читайте також

Обласна акція "Ми вистоїмо!"

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

13 червня 2024 року Южноукраїнська міська територіальна громада приєдналася до обласної акції «...

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ятого всеукраїнського конкурсу юних скрипалів та віолончелістів імені Вадима Червова

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ято...