Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Пробація
AA

Пробація

Пробація – це вид покарання без місця позбавлення волі, тобто людина залишається в суспільстві і живе своїм життям, живе вдома - з родиною. Головна мета пробації – забезпечення виконання покарань без ізоляції від суспільства так, щоб створити відповідне середовище, де клієнт пробації (правопорушник) буде готовий жити без вчинення повторних правопорушень. Для досягнення цієї мети органи пробації співпрацюють із державними та неурядовими організаціями, які є додатковими ресурсами для вирішення проблемних питань осіб у конфлікті з законом.

Южноукраїнський міський центр соціальних служб співпрацює з Вознесенським   районним відділом ДУ «Центр пробації» філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях.. В рамках співпраці, з клієнтами  пробації проводиться соціальна робота щодо запобігання негативним явищам, спонукання до усвідомлення ними необхідності правослухняної поведінки та профілактика щодо недопущення вчинення повторних правопорушень. Відвідувачам центру пробації  надається консультаційна допомога та інші соціальні послуги щодо вирішення проблемних питань що виникають у ході спілкування та вивчення їх потреб.

Також до цієї категорії відноситься молодь, звільнена умовно-достроково з установ відбування покарання, яка повертається у громаду й зустрічається не лише зі стигмою та дискримінацією. Звільнені стикаються з повсякденними труднощами, а саме: соціальна ізоляція, відсутність документів та освіти, неможливість працевлаштуватися, а в умовах сьогодення додається щоденна загроза життю, втрата рідних та житла, відсутність безпечного місця для проживання, труднощі у доступі до життєвонеобхідних медичних послуг та незнання інформації щодо умов воєнного стану. З метою профілактики повторних злочинів, формування відповідального ставлення до свого життя та здоров’я, фахівці Центру продовжують свою роботу.

Ми готові надавати соціальні послуги,  особам, які перебувають у конфлікті з законом та членам їх сімей.

Проблеми необхідно вирішувати, бо у боротьбі за мир важливий кожен!

Южноукраїнський міський центр соціальних служб, б-р Квітковий, б.9

тел.(05136)5-96-24, моб.0505549805

Читайте також

Відкриття майданчика

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

25 серпня відбулося відкриття реабілітаційного майданчика, призначеного для післявоєнної реабілітаці...