Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання, які надає КП «ГРААЛЬ»
AA

Про встановлення тарифів на послуги централізованого водопостачання, які надає КП «ГРААЛЬ»

На сьогоднішній день КП «ГРААЛЬ» знаходиться в скрутному фінансовому становищі, що пов’язано з тим, що підприємство придбаває  послуги з централізованого водопостачання у філії «Відокремлений підрозділ «Південноукраїнська АЕС» акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» за тарифом 21,65 грн. за 1 куб. м з ПДВ, при цьому реалізовує населенню за тарифом 15,16 грн. за 1 куб.м з ПДВ.

Різниця між встановленим та діючим тарифом на централізоване водопостачання для населення, яку отримує КП «ГРААЛЬ» з бюджету громади не враховує ПДВ, так як відповідно до Податкового кодексу України на різницю в тарифах ПДВ не нараховується. У зв’язку з чим,  щомісячно підприємство втрачає кошти в розмірі 20% від суми різниці між встановленим та діючим тарифом, які мають бути сплачені філії ВП «ПАЕС» за покупні ресурси, що призводить до росту заборгованості за покупні ресурси та ставить під загрозу надання послуг з централізованого водопостачання в селищі Костянтинівка.

Розпорядженням міського голови від 06.08.2024 № 214-р створено робочу групу щодо вирішення питання заборгованості комунального підприємства «ГРААЛЬ» Южноукраїнської міської ради перед філією ВП «ПАЕС» АТ «НАЕК «Енергоатом», якою доручено УЕР, КП «ТВКГ» та КП «ГРААЛЬ» підготувати техніко-економічне обґрунтування щодо передачі мереж селища Костянтинівки в обслуговування КП «ТВКГ».

Враховуючи, що КП «ТВКГ» знаходиться в процесі санації, де всі дії щодо передачі активів підприємства мають бути погоджені з комітетом кредиторів та подані на розгляд Господарського суду України, при тому, що підприємство надає послуги населенню за тарифом 26,68 грн. за 1 куб.м,  в тому числі і в частині селища Костянтинівка.

Для позитивного вирішення питання щодо передачі мереж в обслуговування КП «ТВКГ», виникає питання застосування єдиного підходу до розміру тарифів на території селища Костянтинівки та встановлення його у розмірі 26,68 грн. за 1 куб.м 

Мешканці у яких доходи на 1 члена сім’ї менше 2 прожиткових мінімумів, на сьогоднішній день це становить 6 056 грн., після дії вступу тарифу зможуть звернутись до Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради щодо  отримання з бюджету громади матеріальної допомоги на покриття  витрат на підвищення тарифу.

Читайте також

Засідання комісії з розгляду проєктів планів підприємств і організацій, які належать до комунальної власності,  внесення до них зауважень і пропозицій, здійснення контролю за їх виконанням

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

18 та 19 вересня 2024 року в великій залі виконавчого комітету Южноукраїнської міської рад...