Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про електрику: чому місто відключають так часто і що на нас чекає у майбутньому
AA

Про електрику: чому місто відключають так часто і що на нас чекає у майбутньому

10 липня у залі засідань виконавчого комітету відбулася нарада за участі міського голови Валерія Онуфрієнка, генерального директора ВП ПАЕС Ігоря Половича, представника ДПЕМ ПрАТ «Атомсервіс», депутатів міської ради, працівників виконкому, атомної електростанції, комунальних підприємств міста. Теми для обговорення – забезпечення міста електрикою та незадоволення жителів графіками погодинних вимкнень. Як зауважив Ігор Полович, на сьогоднішній день задача номер один для країни – забезпечення електрикою важливих об’єктів інфраструктури, при цьому через необхідність врегулювання енергосистеми Укренерго не дозволяє застосовувати ліміти на кількість спожитої електрики, тож ми змушені працювати саме з графіками. Надати місту електроенергію напряму ВП ПАЕС не може через низку причин. Ігор Михайлович також пояснив, що ситуація ускладнюється декількома факторами: ремонтом енергоблоків та майже щоденними обстрілами, в результаті яких зазнають пошкоджень розподільчі підстанції в різних областях України.

Технічний директор КП ТВКГ Ігор Дорофєєв розповів присутнім про стан мереж його підприємства. Негативні наслідки відключень одночасно більше двох черг вже відчули на собі южноукраїнці: через імпульсивні зміни тиску в інженерних мережах збільшилася кількість поривів трубопроводів гарячого водопостачання. Часті перемикання також призводять до передчасного зносу всього електрообладнання та елементів системи. Резервного обладнання (насосів, двигунів) у підприємства немає. Але найбільші побоювання викликає мережа теплопостачання, яка в зимовий період не витримає імпульсивні зміни тиску, що може призвести до розривів приладів опалення в житлових та адміністративних будинках. Для попередження заморожування систем опалювання може виникнути необхідність повного зливу теплоносія з систем опалення.

На жаль, можна констатувати, що відсутність світла по 9-12 годин на добу – це не саме страшне, що на нас чекає. Розуміючи небезпеку, міська влада спрямовує листи до Укренерго, Міністерства енергетики з проханням обмежити кількість черг, що відключаються, до двох. Але ж в країні війна, обстріли посилюються, енергосистема країни кожного дня зазнає все більших пошкоджень, тож є великі сумніви, що можна розраховувати на позитивну відповідь на ці листи. Тому на нараді обговорювалися альтернативні варіанти упередження катастрофи. Один з них – закупівля для всіх ТРП міста та КНС генераторів великої потужності для безперебійного водовідведення та постачання води й тепла. Технічний директор КП ТВКГ отримав доручення розробити план антикризових заходів разом із підприємством-партнером – ЦВКГ ВП ПАЕС.

Керівництво міста та ВП ПАЕС наприкінці наради закликали присутніх об’єднати зусилля заради того, щоб без суттєвих втрат пережити важкі випробування, що ставить перед нами сьогодення. Всім нам, южноукраїнцям, потрібно запастися терпінням, розумінням, не нагнітати обстановку, не створювати хаос та не дозволяти маніпулювати собою, бо саме цього намагається досягти наш ворожий сусід. Часи дуже важкі, але ми, українці, гідно їх переживемо.

 

 

 

 

Читайте також

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

КП «ТВКГ» повідомляє, що під час планових відключень електропостачання соll – цент...

Відбулася комунальна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У вівторок, 2 липня, у сесійній залі під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка відбулася н...

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв'язку з проведенням ремонтних робіт з 8.00  24.06.2024  до 17.00 15.07.2024...

До відома жителів ІІ мікрорайона міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами на магістральному трубопроводі мережевої води (заміна...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

  Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради повідомляє, щ...