Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Питання гарячого водопостачання та опалення - на контролі у міського голови
AA

Питання гарячого водопостачання та опалення - на контролі у міського голови

Жителі будинків № 45, 47 та 49 по вулиці Набережна Енергетиків зустрілися цього тижня з міським головою Валерієм Онуфрієнком. У зустрічі взяли участь також перший заступник міського голови Микола Покрова, технічний директор КП ТВКГ Ігор Дорофеєв, в.о. заступника начальника управління будівництва та ремонтів Наталя Місяновська та керівництво ОСББ.  Приводом для запрошення до спілкування з посадовими особами стала складна ситуація з гарячим водопостачання та опаленням в цих будинках.

Для опалення 49 будинку не вистачає потужності тепломережі. Багато років тому ця проблема вирішувалася за допомогою додаткового насосу, але під час передачі будинку від КП ЖЕО до ОСББ виявилося, що насос зник. З того моменту Важливо зауважити, що на етапі будівництва ці три чотирнадцятиповерхівки не мали під’єднувати до тепломережі, бо із самого початку в них було заплановане електричне опалення. Але ж обігрівання квартир у такий спосіб виявилося неефективним та дуже дорогим. Вирішення цієї проблеми фахівці КП ТВКГ бачать у встановленні потужного насосу, який врегулює тиск для всіх трьох будинків.

Набагато складніша ситуація з гарячим водопостачанням. З бюджету громади у 2022 році було витрачено 6 867 010 грн. на заміну трубопроводу. Генеральний підрядник - приватне підприємство «Демсей» – виконав роботи, під час яких здійснювався технічний нагляд незалежними компаніями. Але якість використаних матеріалів викликає великі сумніви, адже через чотири місяці після завершення робіт почалися чисельні пориви. Лише минулого тижня ремонтники КП ТВКГ наклали на труби 17 хомутів, в цілому їх вже 45! При цьому КП ТВКГ не має права втрутитися та замінити труби на якісні, бо на сьогоднішній день відремонтована ділянка не передана на баланс підприємства, більш того, перебуває на гарантії. Керівництво ПП «Демсей» вимогу усунути недоліки ігнорує та не йде на контакт з місцевою владою. Тож сьогодні ведеться претензійна робота, готуються звернення до правоохоронних органів для притягнення винних до відповідальності. Але ж необхідно забезпечити мешканців будинків гарячою водою, і бажано до початку опалювального сезону. Тому наразі міська влада вишукує шляхи найшвидшого виходу з цієї ситуації.

Южноукраїнці, що взяли участь у зустрічі, скористалися можливістю та поспілкувалися з міським головою щодо благоустрою їхнього двору, незаконного захоплення частини прибудинкової території, наявності в громаді безпритульних собак, ремонту доріг в місті. На деякі питання Валерій Онуфрієнко надав відповіді, деякі взяв в роботу.

 

 

Читайте також

До відома жителів міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв'язку з проведенням ремонтних робіт з 8.00  24.06.2024  до 17.00 15.07.2024...

До відома жителів ІІ мікрорайона міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами на магістральному трубопроводі мережевої води (заміна...

Шановні голови ОСББ та управителі!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

  Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради повідомляє, щ...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з аварійно-ремонтними роботами на магістральному трубопроводі ХВП 18.06.24 з 8.00...

КП ТВКГ інформує

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

  Комунальним підприємством «Теплопостачання та  водо-каналізаційне гос...

Відбулася комунальна нарада

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

У вівторок, 4 червня, у залі засідань виконавчого комітету під головуванням міського голови Валерія...

Шановні жителі Южноукраїнська!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

  З 17:00 10 червня до 17:00 21 червня у місті буде відсутня гаряча вода у зв’...

Шановні жителі міста!

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

У зв’язку з ремонтними роботами буде відсутнє холодне та гаряче водопостачання у житлових б...