Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Опитування щодо перейменування міста
AA

Опитування щодо перейменування міста

Сьогодні спеціалістами відділів містобудування та архітектури, зв’язків з громадськістю виконкому, з метою вивчення громадської думки, було проведено опитування мешканців міста щодо нових варіантів назв міста Южноукраїнська. Всі запропоновані назви будуть передані на розгляд комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади.

Також нагадуємо, що національна комісія зі стандартів державної мови своїм рішенням від 22.06.2023 № 230 схвалила перелік сіл, селищ та міст, які мають бути перейменовані у термін до 27.12.2023. Тема перейменування нашого міста вже декілька років активно обговорюється в соціальних мережах, дві назви – Південноукраїнськ та Гард – мають як прихильників, так і непримиренних супротивників. Тому комісія з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади вирішила піти на компромісне рішення: за допомогою жителів знайти альтернативну назву місту. Третій варіант буде запропонований южноукраїнцям для остаточного визначення разом із двома попередніми – Південноукраїнськом та Гардом.

Ваші пропозиції з обґрунтуванням запропонованої назви і контактними даними (прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону) просимо надсилати до 8 серпня 2023 року:

  • на електронну адресу відділу архітектури та містобудування виконкому: mistobud55085@ukr.net;
  • на телефонну «гарячу лінію» виконкому – 068 009 54 56, (05136) 5-99-70;
  • до відділу зв’язків з громадськістю виконкому, за адресою: вул. Європейська, 48, кабінет №19.

 

Читайте також