Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Круглий стіл з журналістами та активними южноукраїнцями
AA

Круглий стіл з журналістами та активними южноукраїнцями

Наприкінці минулого тижня у залі засідань виконавчого комітету відбувся круглий стіл між місцевою владою та громадськістю за ініціативи журналістів ЮжкаNews.City та в рамках проєкту «Медіатори». Представники ЗМІ, активні жителі Южноукраїнської МТГ з обговорювали тему облаштування та ремонту доріг, а також місць для паркування з міським головою Валерієм Онуфрієнком, його заступниками, старостами, начальниками управлінь, комунальних підприємств, інспекторами з благоустрою.

На диспут був запрошений начальник відділу інспекції з питань контролю за паркуванням Вознесенської міської ради Юрій Кондратєнков. Він розповів про вдалий досвід своєї роботи у Вознесенську: за рік в бюджет громади сплачено штрафів на суму один мільйон 200 тисяч гривень за результатами роботи його підлеглих. Витрати ж на утримання відділу становлять 82-86 тисяч гривень на місяць. До того ж, паркування у Вознесенську стало більш впорядкованим, а водії більш уважні та дисципліновані. Нещодавно Валерій Онуфрієнко, усвідомлюючи суттєвість та актуальність проблеми з паркуванням в нашій громаді, вже спілкувався з Юрієм Миколайовичем. Вони обговорювали умови та можливості відкриття аналогічного відділу при виконкомі Южноукраїнської міської ради. Юрій Кондратєнко наголосив, що впорядкування паркування в нашій громаді можливо лише за рішенням та всебічної підтримки з боку депутатського корпусу.

Учасники круглого столу також спілкувалися про ремонт доріг в місті, який, за словами міського голови, має розпочатися 18 червня, за відсутності поважних затримуючих факторів. Говорили також про транспортні шляхи до села Бузьке: ремонт дороги через дачне селище потребує значних фінансових витрат, а ділянка дороги від траси хоч і набагато коротше, але вона не належить до комунальної власності нашої громади, тож на її ремонт з бюджету громади не можуть бути виділені кошти. Під час дискусії пролунали пропозиції залучити для вирішення проблеми допомогу приватного бізнесу.

Ще одне болісне питання – відсутність дорожнього покриття на вулиці Буго-Гардовій – обговорювали разом з містянами, які мешкають на ній. Наразі в бюджеті громади відсутні кошти на капітальний ремонт цієї вулиці. Вірогідним вирішенням проблеми може бути облаштування тротуарів для безпечного пересування пішоходів та підписання щебню на проїжджу частину.

Півторагодинне спілкування у форматі круглого столу показало: влада громади готова до продуктивного коректного діалогу та результативної співпраці з громадськістю.

 

Читайте також