Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області інформує
AA

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області інформує

Згідно з  постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1395 «Про реалізацію експериментального проекту з удосконалення порядку взяття на облік ветеранів війни і надання їм пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу» на Пенсійний фонд України покладені повноваження щодо прийняття та опрацювання спрощеної заяви від ветерана війни або одного із членів його сім’ї, а також прийняття рішення; збирання, систематизацію і зберігання отриманої за результатами експерименту інформації; внесення інформації про осіб зі складу домогосподарства та членів сімей осіб, зібраної Пенсійним фондом України в процесі реалізації експериментального проекту, та інформації про нараховані та виплачені пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, до Реєстру осіб, які мають право на пільги.

Для реалізації покладених завдань Пенсійним фондом України розширено функціонал кабінету надавача житлово-комунальних послуг вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Зокрема, в частині реалізації подання відомостей про ціни/тарифи/внески за послуги відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2023 № 1201 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 і від 13 червня 2023 р. № 601», а саме:

  • можливість ручного вводу даних надавачами житлово-комунальних послуг, управліннями, об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків;
  • можливість завантаження даних надавачами послуг;
  • можливість збереження файлу, що сформований надавачем послуги;
  • можливість підписання відомостей за допомогою електронного підпису надавачів послуг та подача їх до ПФУ на збереження.

Зазначені функції доступні для користувача, який авторизувався на Порталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) як надавач житлово-комунальних послуг, в розділі «Відомості про тарифи».

Читайте також

У червні працюючі пенсіонери Миколаївщини, які набули право на перерахунок пенсії, отримають підвищені виплати

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до абзацу 5 частини 4 статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове держа...

Разова грошова виплата до Дня Незалежності України, передбаченої Законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань"

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2023 № 1396 “Деякі питання соціального за...

Надання страхових виплат потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання та особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

21 березня 2024 року набрала чинності постанова правління Пенсійного фонду України від 26.01.2024 №&...