Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Експозиція сакрального мистецтва «Великий дар –Хрещення»
AA

Експозиція сакрального мистецтва «Великий дар –Хрещення»

З 28 липня  до 15 серпня у виставковій залі Южноукраїнського міського історичного музею діяла експозиція сакрального мистецтва «Великий дар –Хрещення», яка присвячена Дню хрещення Київської Русі-України. 

Духовне життя України завжди поєднувалося з релігійними традиціями. Відомо, що найціннішим скарбом храму душі людської завжди була віра. У 988 році  рівноапостольний князь Володимир Великий започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне хрещення. Складним і тернистим був шлях духовного відродження. Та все ж таки українці прийняли християнство дуже глибоко, будучи готовими нести правду і любов Христа до людей.

В експозиції були  представлені старовинні ікони ХХ століття, передані для музею настоятелем Храму усіх Святих українського народу УГКЦ отцем Ігорем Вороною, розпис по склу «Радість», акварель-ескіз до вітражу «Ісус від Марії» Марії Ачкасової та науково-допоміжний матеріал, який висвічує основні періоди хрещення Київської Русі-України. Експозицію відвідали відпочиваючі відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська», учасники довгострокової акції «Відкриємо дітям чудеса України», жителі міста та усі охочі.

 

 

Читайте також

До Дня Європи

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся тематичний показ пізнавального мультфіль...

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...