Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Справжній педагог повинен працювати на майбутнє
AA

Справжній педагог повинен працювати на майбутнє

Сьогодні у нашому суспільстві виникла нагальна потреба  у творчих, діяльних і обдарованих, інтелектуально й духовно розвинених громадянах. Проблема творчості стала  досить актуальною і необхідною умовою існування. А її прояви доступні небагатьом обраним геніям людства.    Учителі  української мови та літератури  м. Южноукраїнська   спрямовують свою роботу  на формування саме  творчої особистості. Тому 18 березня 2015 року на базі Южноукраїнської гімназії №1 та загальноосвітньої школи №3 відбувся міжрайонний семінар з проблеми «Акмеологічний підхід до формування творчої особистості учня на уроках української мови і літератури».

Метою семінару було ознайомлення з системою роботи вчителів щодо формування творчої особистості учнів на уроках української мови і літератури, пошук шляхів модернізації навчально-виховного процесу за рахунок впровадження прогресивних інноваційних методик і технологій навчання  як умови самовдосконалення вчителя і самореалізації учня, ознайомлення з основними формами і методами акме-технологій.

У роботі заходу  взяли  участь: заступник начальника управління освіти  Олег Пузир, який доповів про  створення умов для розвитку творчого потенціалу педагогічних працівників міста; завідувач методичним кабінетом Любов Маленька висвітлила питання щодо впровадження інноваційних форм навчання педагогів, які є запорукою успішного впровадження основних ідей Державного стандарту; методист методичного кабінету Вікторія Антонюк виступила з доповіддю  «Сучасний урок – спільна творчість учителя і учнів - шлях до вершин майстерності і пізнання».

У рамках семінару гості з м. Вознесенська, Вознесенського району, м. Первомайська, Первомайського району, Доманівського району  відвідали урок  літератури рідного краю (гімназія №1, учитель Аліна Куковицька), позакласний захід - «Тарас Шевченко і наш край - рідна Миколаївщина» (школа №3, учителі Світлана Чернега, Олена Кабанець), а також стали учасниками засідання методичної комісії вчителів української філології з теми «Акмеологічний підхід до формування творчої особистості учнів на уроках» (школа №3, учитель Олена  Малік). 

На згадку про проведений захід учителі – словесники подарували гостям «Збірник диктантів з української мови», укладений спільним зусиллями, який відповідає  програмовим вимогам та містить тексти, пов’язані з історією рідного краю, України, відродженням духовності українського народу.

 

 

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 07.08.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 07 серпня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гр...

Унікальна можливість для ВПО отримати нову професію, допомогти собі та громаді, де ви наразі проживаєте!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад проводить довгост...

Южноукраїнська міська бібліотека. Книжкова викладка до 205-річчя П. О. Куліша, українського письменника.

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Южноукраїнська міська бібліотека оформила книжкову викладку до 205-річчя від дня народження Пантелей...

Южноукраїнський міський центр культури та дозвілля за підтримки управління молоді, спорту та культури пройшов відбір та виграв конкурс від ГО "Молодь України"

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В червні цього року Южноукраїнський міський центр культури та дозвілля за підтримки управління молод...

Проведено міні-лекцію для осіб, засуджених до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі на тему: «Торгівля людьми-глобальна проблема людства»

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

30 липня Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми, таку дату започаткувала Організація Об'єдн...

Оформити пенсію онлайн за допомогою Дія.Підпису можна! Даємо покроковий алгоритм

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Для зручності людей, які бажають подати заяву на призначення пенсії, але не мають можливості отримат...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 06.08.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 06 серпня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гр...