Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Завершено цикл профорієнтаційних занять для старшокласників
AA

Завершено цикл профорієнтаційних занять для старшокласників

 Управління кадрів і відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП "Южно-Українська АЕС" завершили цикл профорієнтаційних занять для старшокласників. Їх відвідали 960 молодих людей - практично всі учні 11 класів 30-кілометрової зони атомної станції - майбутні випускники середніх шкіл Арбузинського,  Братського, Вознесенського, Доманівського, Первомайського районів, міст Южноукраїнськ і Вознесенськ.

Таку масштабну та планомірну діяльність з професійної орієнтації старшокласників населених пунктів зони спостереження АЕС цього року було організовано вперше. У її рамках проведено 25 занять для 59 випускних класів. Юнаки та дівчата дізналися, як врахувати особистісні якості, аби не помилитися у виборі життєвого шляху, про професії, затребувані у ВП ЮУАЕС, і багато іншої цікавої та корисної інформації. 

Атомна енергетика - одна з ключових галузей України. Безпечну роботу АЕС забезпечують представники багатьох технічних спеціальностей. Обираючи професію атомника, молоді люди можуть розраховувати на гідну оплату своєї праці та серйозні соціальні гарантії в майбутньому. При цьому рівень їх знань і кваліфікація мають бути дуже високими, оскільки їм належить обслуговувати складне обладнання. На  профорієнтаційних заняттях старшокласники ознайомилися зі списком спеціальностей, затребуваних в атомній галузі, переліками вищих навчальних закладів, де можна здобути професійну освіту, а також підприємств галузі, куди можна влаштуватися на роботу після успішного закінчення вишу. Окремо йшла мова про тристоронні договори цільової підготовки молодих фахівців для Южно-Української АЕС. Укладання такої угоди та подальше дотримання її умов забезпечує молодим людям гарантоване працевлаштування у ВП ЮУАЕС. За останні 10 років на підприємство прийнято більше 300 молодих фахівців, що отримали професію у рамках тристороннього договору цільової підготовки "АЕС-студент-ВНЗ".

Дізналися молоді люди під час візиту на Южно-Український енергокомплекс і про унікальність підприємства, яке вони відвідали. Від інших вітчизняних АЕС воно відрізняється тим, що до його складу входить каскад ГЕС-ГАЕС. Отже, разом з представниками традиційних "атомних" спеціальностей тут працюють і спеціалісти-гідроенергетики.

Учасники профорієнтаційних занять ознайомилися з роботою усіх трьох складових ВП ЮУАЕС: екскурсії включали огляд Олександрівськой ГЕС і Ташлицької ГАЕС, а також відвідування повномасштабного тренажера Южно-Української АЕС. У інформаційно-культурному центрі атомної станції за допомогою спеціальних макетів фахівці відділу роботи з громадськістю та засобами масової інформації продемонстрували майбутнім абітурієнтам принципи роботи основного обладнання підприємства. 

Підготовка висококваліфікованого персоналу для атомних станцій є на сьогодні одним з пріоритетних завдань галузі. У компанії "Енергоатом" цьому питанню приділяється серйозна увага. Великий колектив атомників повною мірою усвідомлює відповідальність за передачу накопичених знань і набутих навичок з надійної та безпечної експлуатації АЕС молодому поколінню. Роботі з молоддю присвячено один з розділів колективного договору НАЕК "Енергоатом". 

Читайте також

Презентували послуги зі створення модулів "Земельний кадастр" та "Адресний реєстр" Южноукраїнської міської територіальної громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні у виконавчому комітеті ТОВ "МагнетікВан Муніципальні Технології" презентували пос...

Управителі багатоквартирних будинків та ОСББ можуть надавати Пенсійному фонду України відомості, необхідні для призначення субсидій та пільг, зручним способом

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Для призначення пільг, а також житлових субсидій за експериментальним проєктом управителі багатоквар...

Взяли участь у вебінарі присвяченого практичним питанням реалізації Пілотного проєкту з надання Невідкладних Проміжних Репарацій

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

06.08.2024 року начальник управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Ельв...

Взяли участь в онлайн-навчанні з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

6 серпня 2024 року начальник управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради Е...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі воїна нашої громади, лейтенанта, командир 4 механізованої роти 2...

Шановні громадяни! Консультації з питань соціального захисту населення можна отримати за телефонами «гарячої» лінії:

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

Шановні громадяни! Консультації з питань соціального захисту населення можна отримати за телефона...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 07.08.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 07 серпня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гр...